Ahogy haladt az idő, az elmúlt pár évben egyre elterjedtebb alternatív fizetési eszközzé váltak a krypto-valuták, ezt a trendet követve pedig a Revolut is elindította 2017-ben a krypto-kereskedelmet, melyet az idei év elején, főleg a covid-19 vírusnak köszönhetően ingyenessé tett az arany és ezüst kereskedelemmel együtt minden Revolut felhasználó számára.

A krypto-kereskedelem tavasz óta hihetetlen nagy népszerűségnek örvend, a Revolut felhasználók között már tavasszal 57%-kal nőtt a krypto-tranzakciók száma, 63%-kal pedig az egyes tranzakciókban átmenő pénz mértéke. A krypto-deviza kereskedelem a szigetországban vált a legelterjettebbé, ott tavasszal egy átlagos felhasználó 399 font értékben vásárolt vagy hajtott végre tranzakciókat hetente, míg ez a szám európában 30%-kal alacsonyabbnak bizonyult.

Ezt a kiemelkedő érdeklődést díjazza most a fintech piacon egyedülálló módon a Revolut, és az idei Black Friday keretei között kisorsol egy Bitcoint a krypto-valutával is rendelkező felhasználói között. A szerencsés felhasználó egy Bitcoinnal lesz gazdagabb, ami a korábbi ingadozásait maga mögött tudva egy ideje már folyamatos erősödésben van, hamarosan újra elérheti a 2017-es csúcs-értékét, azaz a 19 783 dollárt.

A versenybe kerüléshez egyetlen feltételnek kell teljesülnie, miszerint november 29-ig, azaz most vasárnap éjfélig el kell végezni egy minimum 10 eurós (9 fontos) krypto tranzakciót.

Sajnos az akció ez alkalommal csak az Egyesült Királyságban érhető el, a többi ország felhasználóira nem terjed ki, de remélhetőleg idővel ez is változni fog ahogy egyre elterjedtebbé válik ez a funkció Európában is.

Forrás: Altfi

Horváth Tamás