Befektetések karbonsemlegesítését kínálja a Sugi

A londoni székhelyű zöld fintech vállalat, a Sugi legújabb megoldása lehetővé teszi az app felhasználóinak, hogy karbonsemlegessé tegyék befektetéseiket. 

Az ingyenes Sugi app a tavalyi év végén nyilvános béta verzióval indult el, legfőbb célja pedig az, hogy segítse a lakossági befektetőket portfóliójuk környezetre gyakorolt hatásának megértésében. Márciusban mi is megírtuk, hogy ezen törekvés részeként a Sugi megmutatja az ügyfeleknek portfóliójuk hőmérsékletét, akik ezáltal meggyőződhetnek arról, hogy portfóliójuk igazodik-e a Párizsi éghajlatvédelmi egyezmény által kitűzött 2°C fokos növekedési célhoz.

A mostani bejelentés még egy lépéssel előrébb viszi a felhasználókat, hiszen mostantól egy közvetlen karbonsemlegesítési megoldással csökkenthetik, vagy akár teljesen neutralizálhatják a portfóliójukhoz köthető emissziókat. A semlegesítés vonatkozhat egy-egy konkrét befektetésre, vagy a teljes portfólióra is.

Josh Gregory, a Sugi CEO-ja azt mondta: “Tisztában vagyunk vele, hogy a befektetőknek számos oka van arra, hogy karbon intenzív iparágakba fektessenek, és épp ezért adunk nekik lehetőséget arra, hogy a karbonsemlegesítő funkció segítségével kiegyensúlyozzák a portfóliójuk által kiváltott hatást.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.