A Revolut felveszi a kesztyűt a Klarnával

A Revolut bejelentette, hogy hamarosan ringbe lép a PayPal, a Klarna és számos egyéb BNPL termékeket kínáló szolgáltatóval, ugyanis 2022-ben érkezik saját hasonló megoldásuk is. Nagy-Britannia legértékesebb magánkézben lévő fintechje a hírek szerint olyan termékek kínálatát tervezi, melyek segítségével az ügyfelek online és bolti vásárlásaik kifizetését egyaránt 4 hétre nyújthatják majd el.

Nikolay Storonsky, a Revolut alapító-vezérigazgatója szerint a vállalat egy olyan fizetési szolgáltatáson dolgozik, amely automatikusan tenné lehetővé a kártyás fizetések szétdarabolását a 16 milliós ügyfélkör tagjainak. “Egyszerűen egy gombról van szó, amit ha bekapcsolsz, a kártyád egy buy now, pay later termékké változik,” mondta az alapító a Standardnak. “Ahelyett, hogy mindent előre kifizetnél, kifizeted az összeg harmadát, majd két hét múlva levonunk még egy harmadot, végül újabb két hét múlva az utolsó harmadot is.” Egy szóvivő szerint a termékek a fejlesztés korai szakaszában vannak és először valószínűleg a jövő év folyamán jelennek majd meg Európában teszt jelleggel.

A Revolut mostani bejelentése alig másfél hónappal követi 800 millió dolláros tőkebevonásukat, melynek értelmében 33 milliárd dolláros vállalatértékre tettek szert. Ezzel egyébként ők lettek Nagy-Britannia történetének legmagasabban értékelt magánkézben lévő tech vállalata.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.