A Revolut hivatalosan is válaszolt a WhatsAppon és Twitteren terjedő álhírekre

Egyre több álhír és pletyka lát napvilágot az egyre súlyosbodó koronavírus miatt, és ez a hullám úgy tűnik nem kíméli a fintech cégeket sem.

A Revolut hivatalosan is válaszolt azokra a pletykákra és feltételezésekre, melyek már egy ideje WhatsAppon és Twitteren is terjednek, és a cég, a vírus okozta pénzügyi nehézségeiről szólnak. 

A hivatalos kommunikáció keretében a cég minden ügyfelének kiküldött egy levelet, melyben a társalapító és cégvezető Nikolay Stornosky tisztázta a jelenlegi pénzügyi helyzetüket:

“A koronavírus válsága egy eddig még sosem tapasztalt helyzetet idézett elő a fintech világban. Természetesen ennek következtében sokkal gyorsabban terjednek a hírek, legyen szó valós, vagy alaptalan dolgokról, így eljött az idő, hogy mi is elejét vegyük a spekulációknak és megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket. Az előző hónapban 500 millió dolláros befektetést kaptunk a befektetőinktől, így a Revolut helyzete stabil, sőt folyamatos növekedésben vagyunk, a cég pedig Európa egyik legértékesebb vállalatává vált a maga 5,5 billió dolláros értékével.” 

Nikolay Stornosky többek közt arra is kitért még levelében, hogy természetesen mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket biztosítsák alkalmazottaiknak a vírus ideje alatt, és mindenkinek lehetővé tegyék az otthoni munkát, valamint megerősítette azokat a híreket is, hogy az angol piacon most már biztos, hogy a banki licensz megszerzése lesz a cél, ezzel is tovább növelve a Revolut szerepét az európai pénzügyi szereplők között.

Forrás: alfti

 

Horváth Tamás

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.