A Transferwise az év megállapodását kötötte? Együttműködik az AliPay-el

A Transferwise kínai felhasználói mostantól 17 országból küldhetnek haza pénzt jüanban bármely AliPay ügyfélnek. Az utaláskor elég megadniuk a fogadó fél nevét és AliPay felhasználói azonosítóját és az átutalás kevesebb, mint 20 másodperc alatt átkerül az AliPay profilhoz csatolt bankszámlára. Kína jelenleg a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű pénzforgalmát bonyolítja, becslések szerint a kínai expatok által hazautalt pénzmennyiség eléri az évi 54 milliárd fontot.

Nagyon várjuk már a Transferwise-zal való együttműködést a nemzetközi utalások piacán, mivel folyamatosan keressük az újabb alkalmazási területeit a rendelkezésünkre álló technológiának, annak érdekében, hogy több ügyfelet tudjunk kiszolgálni globálisan.” – mondta Ma Zhiguo, az AliPay nemzetközi utalásokért felelős vezetője.

 

Kristo Käärmann, Transferwise társalapító és CEO, is kitörő örömmel üdvözölte az megállapodást: „Egy újabb lépéssel kerültünk közelebb víziónk megvalósításához, a határokon átnyúló azonnali pénzküldéshez. Az együttműködésünk az AliPay-el az egyik legjobban várt funkciónk az ázsiai piacnyitásunk óta.” A lelkesedés nem véletlen az észt vállalati vezető részéről, hiszen amíg a Transferwise 7 millió felhasználóval rendelkezik, addig az AliPay 1,2 milliárddal.

 

Forrás:alfti

 

Görög Szabolcs

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.