Vezető technológiára épít a Bankholding

A Magyar Bankholding bejelentette, hogy a Thought Machine-t választotta digitális banki partnerének. A Thought Machine nemzetközi szinten az egyik vezető core banki infrastruktúra szolgáltató. Novemberben például mi is beszámoltunk arról, hogy felhőalapú megoldásai unikornis státuszig repítették a vállalatot.

A Magyar Bankholding a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesülésével létrejövő bank. A Budapest Bank március 31-ével olvad bele az MKB Bankba, jövő tavasszal pedig a Takarék Csoporttal is véglegesítik a fúziót. Az új bank vezetősége egy modern szuperbank létrehozását álmodta meg, amelyhez most fektetik le a megfelelő alapokat.

A Thought Machine felhőalapú core banki szolgáltatása, a Vault került beépítésre a Bankholdingnál. A technológiai megoldás egy új digitális banki platform létrehozásában, valamint a digitális lakossági termékpaletta kialakítása során játszik majd szerepet.

Számos nemzetközi inkumbens bank és neobank bízta már banki infrastruktúrájának, vagy egyes részeinek kialakítását a Thought Machine-re. Inkumbens ügyfeleik között megtalálható az ING, a JPMorgan Chase és a Standard Chartered. A neobanki oldalt többek közt az Atom Bank, a Curve és a Lunar erősíti a vállalatnál.

Egyik másik nagy partnerük pedig az Intesa Sanpaolo. Az olasz bank digitális megújulási terveit részletesebben is bemutattuk korábban. A Thought Machine olyan fontos eleme az Intesa Sanpaolo transzformációjának, mint amilyen feltehetően a Magyar Bankholding esetében lesz. Így az olasz fejlesztések egyfajta jelzés értékkel is bírhatnak. A Bankholding egyébként is nagy hangsúlyt helyez az agilitásra és rugalmasságra, a nagy mértékű személyre szabhatóságra, valamint a fejlett ügyfélélményre. Azzal, hogy vezető inkumbensek és neobankok által nagy projektekben igénybe vett technológiát használnak, bizakodóak lehetünk, hogy teljesíteni fogják céljaikat.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Thought Machine csapatával közösen egy teljesen újfajta banki élményt tudunk nyújtani ügyfeleink számára. A Thought Machine mélyreható piaci ismereteit ötvözi a díjnyertes mérnöki szakértelemmel, és egy olyan terméket tudott így létrehozni, amely valóban egyedülálló. Biztosak vagyunk abban, hogy közösen egy új és izgalmas digitális bankot építhetünk Magyarország második legnagyobb bankcsoportjából, amely kiváló minőségű termékeket és világszínvonalú felhasználói élményt biztosít majd az ügyfeleink számára.” – nyilatkozta dr. Vinnai Balázs, a Magyar Bankholding technológiai transzformációért felelős elnöki tanácsadója.

Forrás: Magyar Bankholding

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.