1 milliárd dollár felett a Thought Machine értékeltsége

Lezárult a Thought Machine Series C tőkebevonási fordulója. A banki infrastruktúrát szolgáltató vállalat így 200 millió dollárral gazdagabban, valamint 1 milliárd dollár feletti értékeltséggel kezdhette meg a hetet.

A Thought Machine egy core banking, vagyis alapvető banki szolgáltatásokat biztosító fintech vállalat, melyet 2014-ben alapított a Google volt mérnöke, Paul Taylor. Legfőbb szolgáltatásuk, a Vault felhő alapokon nyújt teljes körű banki szolgáltatásokat, melyeket több inkumbens is igénybe vesz. Mostanra egy B2B óriássá nőtte ki magát a vállalat a fintech szektorban, amelyet bizonyít mind értékeltsége, mind klienseinek sora.

Inkumbens ügyfelei között olyan nevek találhatók, mint a JPMorganChase, az ING, a Standard Chartered vagy a Lloyds. Emellett a cég más fintecheket is ellát banki infrastruktúrával, idén szerződött le a Wise-zal és a TransferGo-val, de eddig is ügyfelei közt tudta a Curve-öt, a Monese-t, valamint az Atom Bank-et is.

A tőkebevonási fordulóban új és meglévő befektetők is részt vettek, ami több oldalról is mutatja a vállalatba vetett bizalmat. A bevont összegből fogják finanszírozni zászlóshajójuk, a Vault szolgáltatás fejlesztését, valamint földrajzi terjeszkedésüket is, hiszen legfőbb céljuk, hogy minél több bank háttérrendszerét korszerűsítsék világszerte.

Forrás: AltFi, Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.