Mérföldkőhöz érkezett a Redwood

A KKV-kat célzó brit neobank, a Redwood a napokban bejelentette, hogy alig négy éves történetük során először működésük profitábilissá vált. Ez egy neobanktól kiváló eredménynek mondható, pláne ilyen kevés idő alatt ritkán látunk ilyen teljesítményt a challengerektől, vagyis okkal büszkélkedik a Redwood.

A vállalat 2017 augusztusában kezdte meg szolgáltatásainak kínálatát, miután a teljesen felhő alapokon működő bank a brit bankszektor történetének egyik leggyorsabb engedélyszerzését bonyolította le. A vállalat elsősorban fedezett KKV-s jelzáloghiteleiről ismert, ez megmagyarázhatja a gyorsan elért profitabilitást is, hiszen közismert, hogy az olyan hagyományos banki termékek, mint a hitelek és jelzáloghitelek jelentik a profittermelés leghatékonyabb módját. 

A Redwood székhelye Hertfordshire-ben található, a dinamikus növekedésnek köszönhetően a munkavállalók száma mára 100 fölé emelkedett, míg az ügyfélkörükhöz tartozó KKV-k száma 5 ezer felett van jelen állás szerint. Ezidáig a vállalat több, mint 400 millió font hitelt folyósított a KKV-knak, a kezelésük alá tartozó betétek összértéke szintén hasonló szinten mozog. A mostani profittermelést egyébként egy teljes hónapra vetítve érték el.

Gary Wilkinson, a Redwood Bank CEO-ja így nyilatkozott: “Számos hagyományos bankot hátráltatnak a kimerítő hitelezési praktikák és a legacy IT rendszerek által jelentett akadályok. Ugyanakkor a Redwood Bank tökéletes helyzetben van ahhoz, hogy segítse a brit KKV-kat a lakó- és kereskedelmi ingatlanok terén adódó lehetőségek kiaknázásában, az ügyfelek és a brókerek ugyanis egyaránt rendkívül személyre szabott hitelezési szolgáltatáshoz jutnak.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.