Végre segítséget kapnak a családanyák

Pénzügyi szolgáltatásokat vezet be kínálatába a Mumsnet, az Egyesült Királyság legnagyobb gyermeknevelési fóruma. A családok igényeire szabott megoldásokat várhatóan 2023-ban vezetik be.

A Mumsnet még 2000-ben indult el azzal a céllal, hogy a gyermeknevelés szempontjából fontos információk gyűjtőhelyévé váljon. Ezt sikerült is elérnie és az Egyesült Királyság egyik elsőszámú szülői fórumává vált. Befolyása akkorára nőtt, hogy a 2009-es választásokat megelőzően több politikus is kampányolt a honlapon.

Több mint 20 éves fennállása alatt a fórum többször is próbált új bevételi csatornákat kialakítani. Számos könyvet is piacra dobtak az oldalon összegyűjtött legjobb tippekből. Később pedig egy feliratkozás alapú, prémium felhasználói csomaggal is bővült a weboldal. Most a pénzügyi szolgáltatásokban látták meg a potenciált, hogy új szintre emeljék a Mumsnetet.

Családközpontú pénzügyi szolgáltatások érkeznek

A kiadott közlemény szerint új családközpontú pénzügyi szolgáltatások érkeznek, amelyek megoldást nyújtanak a családok, de elsősorban családanyák gazdasági kihívásaira. A konkrét termékeket nem hozták még nyilvánosságra, azonban kiderült, hogy kik fogják beszállítani a pénzügyi fejlesztéseket.

A Chetwood Financial, egy banki engedéllyel rendelkező szolgáltató segíti majd a Mumsnetet. Nem ez lesz a Chetwood első hasonló együttműködése, a vállalat pénzügyi infrastruktúrájára mások is előszeretettel támaszkodnak. Ilyen a Tranch, egy B2B BNPL szolgáltató, valamint a Fronted, egy bérleti kauciót megelőlegező cég.

Ebből az ügyfélkörből lehet arra is következtetni, hogy nagy eséllyel lesznek hiteltermékek is a Mumsnet érkező kínálatában. Bár Justine Roberts alapító-vezérigazgató nyilatkozatában szó szerint nem tér ki erre, az általa felvázolt problémákra egy hiteltermék mindenképpen választ nyújthat.

„A szülők jelentős pénzügyi nyomással szembesülnek, legyen szó a szülési szabadság alatti jövedelemkiesésről, a gyermekgondozás növekvő költségeiről vagy a megélhetési költségek hirtelen emelkedéséről. Mivel a növekvő költségek még nehezebbé teszik a családi pénzügyek összehangolását, örömmel dolgozunk együtt a Chetwooddal, hogy segítsenek teljesíteni küldetésünket, hogy megkönnyítsük a szülők életét”

– közölte Justine Roberts.

Mik is pontosan a gyermeknevelés pénzügyi kihívásai?

A családalapítás és gyermeknevelés többek között óriási pénzügyi elköteleződést is jelent. A Megtakarítás Gyerekeknek szerint ha a szülők 21 éves korig támogatják anyagilag gyermekeiket, akkor az évek során akár 32 340 000 forintot is fizethetnek különböző kiadásokra.

További közvetett bevételkiesés is keletkezhet abból, ha a szülők szülési szabadságra mennek. A huzamos kiesés a munkaerőpiacról alacsonyabb bevételekkel, valamint potenciális előrelépési lehetőségek elszalasztásával is járhat, ami hatással van a jövőbeli fizetésekre.

Mindemellett nagyon fontos a megfelelő pénzügyi tervezés, főleg a jelentős kiadások mellett. Számos családban viszont hiányozik a megfelelő tudás a gondos pénzügyi viselkedéshez. Általában az iskolai tantervek sem tartalmazzák a pénzügyi edukációt, így sokaknak kiesnek az alapok: a büdzsézés, a megtakarítás, valamint a befektetés.

Éppen ezért az esetleges hitel megoldások mellett elengedhetetlen

Persze csak akkor, ha a Mumsnetnek valóban fontos a portálján aktív családok támogatása.

(Forrás: AltFi, Paypers)

(Címlapkép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.