Pénzügyi tervezéssel az életcélok eléréséhez

Egyre több bank veszi észre a pénzügyi tervezés fontosságát. A holland Rabobank az amerikai InvestCloudhoz fordult segítségért. Az inkumbens bank és a digitális transzformációs platform egy szofisztikált megoldással fogja segíteni a lakossági és a privát banki ügyfeleket jövőjük megtervezésében.

A pénzügyi tervezés középpontjában az ügyfelek egyéni életcéljai állnak majd. Ilyen lehet a korai nyugdíjba vonulás, egy nagy utazás, lakás- és házvásárlás, megtakarítás a gyermekek továbbtanulására, vagy bármilyen más személyes cél. A szolgáltatás teljesen egyénre szabott módon, az ügyfél pénzügyi adatai alapján alakítja tanácsait a célok elérésére.

A személyre szabhatóságot többféle funkció támogatja. A legfőbb megoldások között található nyugdíj adat integráció, valószínűségszámítás és grafikonok a célok teljesíthetőségéről, automatikus tanácsok a megtakarítás módjára, valamint a befektetés. Az automatikus funkciók által gyorsabbá és költséghatékonyabbá válik a banki tanácsadás, mivel a bankfióki munkatársaknak nem kell manuálisan összeállítaniuk a pénzügyi terveket.

Az elkövetkező évek nagy slágertémája lehet a pénzügyi tervezés. A magas inflációs és kamatkörnyezetben a korábbinál is tudatosabban kell kezelniük pénzügyeiket mind a lakossági, mind a vállalati ügyfeleknek. A Rabobankhoz hasonlóan a Lumio is az automatikus tanácsokban hisz, szolgáltatásait pénzügyi összesítő felületén kínálja. Ugyanakkor más megoldásokra is van példa a szektorban. A Starling Bank 36 új költségkategóriával bővítette pénzkezelési szolgáltatásait. Több neobank, mint például az Aion Bank vagy a Zopa megemelte megtakarítási számláinak kamatlábát.

Forrás: Fintech Global

Qayum Dániel

Borító: Rabobank

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.