Új neobank tűnt fel a spanyol piacon

Hamarosan megkezdi szolgáltatásainak kínálatát az Unibo, Spanyolország legújabb neobankja. A vállalat az ingatlanszektorra fókuszál, célcsoportját a főbérlők és egyéb ingatlanmenedzserek jelentik. Az Unibo digitális, személyre szabott banki megoldásokkal készül kiszolgálni ügyfeleit. 

A vállalat tavaly májusban jött létre Javier Sánchez-Marco és Pedro García alapítása mellett. A neobank központja Barcelonában, Spanyolország egyik meghatározó fintech centrumában található. A magvető finanszírozási körre 2021 novemberében került sor, ekkor 500 ezer euró ütötte az alapítók markát. A befektetők között egy ismert amerikai tőkealap, a Draper Venture Network neve is visszaköszönt.

Az Unibo elektronikus pénzkibocsátói engedéllyel operál. Az ügyfelek betéteit a Banco Inversis tartja kezelése alatt. A vállalat indulásával kapcsolatban Pedro García alapító-vezérigazgató kijelentette, az ingatlanmenedzserek és ingatlanügynökök egy elhanyagolt szegmenst jelentenek a hagyományos bankok körében, így adta magát, hogy a neobank őket vegye célba személyre szabott pénzügyi szolgáltatásokkal.

A cikk a Simplon Marketplace Kft. közreműködésével, a Spanish-Hungarian Fintech Bridge spanyol-magyar együttműködési program támogatásával jelent meg. A programot a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatja.

Forrás: Fintech Futures

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.