Stablecoin jöhet a PayPaltől

A PayPal egy saját fejlesztésű stablecoin létrehozásán ügyködik, derült ki egy fejlesztő észrevételéből. Rejtett kódok és képernyőképek támasztják alá, hogy a PayPal mobilalkalmazásának iOS verziójában megkezdődtek az előkészületek egy „PayPal Coin” bevezetésére.

A stablecoinok olyan blockchain alapú fizetési tokenek, melyek értéke egy devizához, árucikkhez vagy egyéb eszközhöz van kötve, hogy árfolyamuk stabilabb legyen, mint más kriptovalutáké. A rejtett kód alapján a PayPal stablecoinja az amerikai dollárhoz lehet majd kötve, ezáltal olyan ismert stablecoinokkal veheti fel a versenyt, mint a Tether vagy a USD Coin.

Az értesüléseket Jose Fernandez da Ponte, a PayPal kripto és digitális eszköz osztályának vezető alelnöke is megerősítette. „Jelenleg kutatjuk a stablecoinokban rejlő lehetőségeket. Ha úgy döntünk, hogy előrelépünk a területen, akkor azt természetesen szoros együttműködésben tesszük majd a megfelelő szabályozó szervekkel.” Korábban egy podcastban arról is beszélt a vezető, hogy még nem látott kifejezetten fizetési célokra fejlesztett, megfelelő stablecoint a piacon.

Mint később kiderült, a kódok és képek egy belsős hackaton eseményről származnak, mely során új termékötletekkel kísérleteztek, tehát a stablecoin neve és jellemzői még változhatnak. Ha a PayPal valóban elkezd dolgozni a megoldáson, akkor olyan technológiai vállalatokhoz fog csatlakozni, mint a Meta (korábban Facebook) vagy a Visa, melyek egyaránt szolgáltak stablecoin fejleményekkel 2021 során.

Forrás: Bloomberg

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.