Újabb francia fintech unikornis született

A francia PayFit lezárta Series E tőkebevonási fordulóját, melynek során 254 millió eurónyi befektetéshez, valamint 1,82 milliárd eurós értékeltséghez jutott. Ezáltal a startup belépett a francia unikornisok körébe, többek közt a Lydia neobankot és a Ledger kripto szolgáltatót követve.

A PayFit bérszámfejtési és HR szolgáltatásokat nyújt kis- és középvállalkozásoknak. Megoldásaik kialakítása során arra törekednek, hogy minél több lépés automatizálva legyen és minden szabályozási változást beépítsenek rendszereikbe, hogy a felhasználók a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb szolgáltatást élvezhessék.

Az adminisztrációs teendők jelentik a KKV-k által észlelt egyik legnagyobb kihívást az optimális működésben. A költségkezelő és kártyaszolgáltató fintech startupokról többször esik szó, mint a bérszámfejtő és HR folyamatokban segítő társaikról, azonban mindkét csoport jelentős segítséget jelent az ügyfeleknek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy csak Franciaországban az első fintechek táborát erősítő Spendesk 100 millió eurót, míg a PayFit most 254 millió eurót vont be legutóbbi tőkebevonási fordulóik során.

Jelenleg 6 ezer céggel dolgozik együtt a PayFit, rajtuk keresztül pedig 150 ezer alkalmazottat szolgál ki a startup. Az ügyfelek 80 százaléka Franciaországban, míg a maradék 20 százalék az Egyesült Királyságban, Németországban és Spanyolországban tevékenykedik. A friss tőkét a termékpaletta kibővítésére, további szolgáltatásokkal való integrációra, valamint ügyélszolgálatuk fejlesztésére fogják felhasználni.

Forrás: TechCrunch

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.