Új magyar startup van felívelőben

Több millió forinthoz jutott első finanszírozási fordulója során a Diverzum, egy diákokra szakosodott startup – derült ki az MKB Fintechlab közleményéből. A befektetés új löketet adhat a csapatnak, amellyel tovább folytathatják már megkezdett felívelésüket.

A Diverzum gimnáziumi és egyetemi diákoknak kínál exkluzív kedvezményeket különböző kereskedőknél. Már több mint 55 ezren regisztráltak a weboldalon, ahol 34 partnernél lehet olcsóbban vásárolni. Még egy éves sincs, de fennállása óta eddig 25 millió forintot spórolt meg felhasználóinak a startup – méghozzá 0 forint befektetéssel.

A meggyőző számokra már a befektetők is felfigyeltek, így az elő-magvető finanszírozási forduló keretein belül 22,5 millió forinttal támogatták a Diverzum növekedését. A befektetést az MKB Fintechlab Fintech Factory programja vezette, mellette két angyal befektető is hozzájárult az összeghez.

Az 50 ezer felhasználót jelentő mérföldkőig 0 forint kezdőtőkéből jutottunk el, kizárólag a munkánkkal és a kreativitásunkkal. Bár hihetetlenül lelkesítő volt olyasmit csinálni, aminek valós társadalmi hatása van, a mozgásterünk rendkívül szűk volt. Ezeket a nehézségeket oldja most fel a bevont tőke és az új tanácsadóink. Így még több diákhoz el tudunk majd jutni, és minden reményünk szerint még több értéket tudunk nekik szállítani.”

Gyarmati Fanni és László Miklós, a Diverzum társalapítói.

Biztos alapokon nyugszik a Diverzum

Az ambíciók egyáltalán nem indokolatlanok, ugyanis a Diverzum üzleti modelljének alapja, hogy minden érdekelt fél jól jár. Elsősorban a diákok nyerhetik a legtöbbet – egy ingyenes regisztráció után képesek alacsonyabb áron megvásárolni az őket érdeklő termékeket és szolgáltatásokat.

Mindemellett a kereskedő partnerek is jól járnak. A startup csak megtörtént vásárlások után szed be jutalékot partnereitől. Így a kereskedők kizárólag olyan értékesítési forgalom után fizetnek a startupnak, amelyet valójában a közvetítésnek köszönhetnek. Eközben a cégek folyamatosan építik márkanevüket is a fiatalok körében. Az alapok tehát adottak, kíváncsian várjuk mennyi pénzt hoz a következő finanszírozási forduló.

A tőkebevonások szerelmeseinek minden héten összegyűjtjük a három legnagyobb fintech finanszírozási fordulót. Az elmúlt három hétben több ígéretes vállalatról is szó esett:

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.