Valakinek 63 millió dollárt hozott a nyár utolsó napja

Az idei nyáron egészen kevés nagy tőkebevonásra került sor a fintech szektorban, a múlt héten viszont egy hónap után ismét láthattunk 100 millió dollár feletti befektetést. Ezúttal ez nincs így, viszont ismét három ígéretes szereplő zárt a heti toplista élmezőnyében. 

A nyertes ezúttal a Solid lett, az amerikai vállalat 63 millió dollárral gazdagodott augusztus 31-én. Erősen fejezték be tehát a nyarat, ami a következő hónapokat is meghatározhatja. A Solid modern pénzügyi szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek, akik ezáltal átfogó, ügyfélbarát megoldásokkal szolgálhatják ki saját felhasználóikat. 

A Solid ügyfelei a megszokott időmennyiség töredéke alatt kínálhatnak bankszámlákat, bankkártyákat, fizetési funkciókat és kriptovaluta tárcákat saját klienseiknek. A fintech megoldásait a teljes beágyazottság mellett a szabályozói követelményeknek való megfelelés is jellemzi, így az ügyfeleknek már nem kell emiatt aggódniuk. A friss források segítségével a Solid folytatni tervezi a termékfejlesztést és újabb ügyfeleket szolgálhat majd ki modern fintech infrastruktúrájával. 

Egyre fontosabb a csalások megfékezése

Nem sokkal maradt le az első helyről az Alloy, hiszen a New York-i székhelyű fintech 52 millió dollárhoz jutott legújabb tőkebevonási körében. Az Alloy a biztonságos ügyfél-azonosításában, illetve a csalásmegelőzésben segíti ügyfeleit, akik jellemzően a pénzügyi szektor szereplői közül kerülnek ki. Ez egy olyan terület, ahol a rosszindulatú felek mindig egy lépéssel előrébb járnak, ezért kiemelten fontos, hogy a védelem mindig készen álljon az aktuális csalási praktikák kivédésére.

Az ügyfél-azonosítás mellett az Alloy a tranzakciók megfigyelésében is erősnek számít, így képes kifinomult elemzésein keresztül kiszűrni a gyanús tevékenységet végző egyéneket. A hitelkihelyezés egy újabb területet jelent, ahol nagy haszna van a cég technológiájának. Azáltal, hogy a pénzügyi szolgáltatók nagyobb magabiztossággal azonosítják az ügyfeleket, képesek hatékonyabbá tenni a hitelminősítést. Ez csökkenti a várható veszteségeket és lehetővé teszi, hogy olyan ügyfeleknek is hitelezzenek, akiknek korábban nem mertek. 

Nincs toplista blockchain nélkül

Tényleg szinte minden héten találkozunk legalább egy olyan céggel a dobogón, amely aktívan foglalkozik a blockchain technológiával. Ezt elmondhatjuk egyébként az ázsiai fintechekre is, hiszen a kontinensen látványosan megnőtt a nagyobb tőkebevonások száma a szektorban. A Lightnet révén most egyszerre pipálhatjuk ki listánkról a két szokásos elemet. 

A thai fintech a blockchain segítségével teszi lehetővé ügyfeleinek a nemzetközi tranzakciók kivitelezését. A vállalat újgenerációs pénzügyi infrastruktúra szolgáltatóként azonosítja magát, az ambiciózus kijelentésben pedig nem csak ők hisznek. Igen nagy neveket találunk a Lightnet meglévő ügyfelei között. A vállalat szerint a hálózaton végrehajtott fizetések egyszerre gyorsak, olcsók és biztonságosak, így a három legfontosabb paraméternek megfelelnek.

(Forrás: Crunchbase)

(Borító: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.