Összefoglaló a hét legfontosabb híreiből

A leggyorsabban növekvő fintech startupok Németországban

Európa második fintech hubja Németország, aki szintén kiemelkedő helyen áll a fintech cégek finanszírozását illetően is. A piac kulcsfontosságú szereplőinek gyors növekedése lehetővé teszi az ország fintech területének folyamatosan fejlődését.

 

Fizess az ereiddel

Vein

A Fingopay és a Reflow együttműködésének köszönhetően lehetőség adódik az ereinkkel való fizetésre. A vénás alapú biometrikus megoldás open banking pilot kísérletet indít a Reflow fizetési társasággal együtt, hogy segítse a bankokat az ujj-véna alapú fizetési rendszer megvalósításában.

 

Hogyan védekezhetünk a PayPass-t kihasználó tolvajok ellen?

Adatbiztonság szempontjából fontos tudni, hogy a bűnözőknek már el sem kell lopniuk a kártyákat, elég, ha egy NFC olvasóval kiolvassák a kártyán lévő adatokat. A legegyszerűbb megoldás egy olyan pénztárca lehet, mely nem engedi át a contactless kártyákban használt RFID technológia rádiójeleit.

 

207 millió forint befektetést kapott a TrustChain

A TrustChain online szerződéskötő platformon vállalkozók, cégek, egyéb üzleti szereplők egymás között hoznak létre, egyeztetnek és a telefonjukon írnak alá dokumentumokat digitális, mégis jogilag biztonságos módon. Olyan, a mindennapi működést jelentősen lassító adminisztrációs folyamatok tehetők így gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságosabbá, mint például a szerződések tartalmának egyeztetése, vagy jegyzőkönyvek, teljesítésigazolások, társasági jogi dokumentumok aláírása.

Lendületben az Apple Pay

Az Apple Pay használatának markáns növekedését jelzi előre a Wall Street-i Bernstein kutató cég, mely jelenleg a teljes kártyás tranzakciók 5%-ra becsüli az Apple Pay forgalmát.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.