A leggyorsabban növekvő fintech startupok Németországban

Európa második fintech hubja Németország, a második helyen áll a fintech cégek finanszírozását illetően. A német városok közül Berlin vált a pénzügyi technológia központjává.

Az ország fintech csillaga az N26, nemrégiben elérte az 5 millió felhasználót világszerte. Emellett a 621 millió euró finanszírozási összeg elérésével a neo bank több mint kétszeresét gyűjtötte össze Németország második legnagyobb fintech játékosához, a Kreditech-hez képest. A piac kulcsfontosságú szereplőinek gyors növekedése lehetővé teszi az ország fintech területének folyamatosan fejlődését.

Az alábbi kulcsfontosságú német fintech cégek növekvő tendenciát mutattak az elmúlt 12 hónapban:

  1. Taxfix 

Alapítva: 2016

HQ: Berlin

Csapat növekedés 12 hónap alatt: 240% (50-ről 170-re)

Támogatás: 41,1 millió euro

A platform automatikus adóbevallást és adóvisszatérítés igénylési funkciót kínál a felhasználók számára. Az applikációt már több mint 2,2 millióan töltötték le és 3300 adóbevallást bonyolít le napi szinten. A cég nemrég Spanyolországban nyitott irodát és elmondásuk szerint tovább szeretnének terjeszkedni az európai piacon. 

 

  1. Moonfare

Alapítva: 2016

HQ: Berlin

Csapat növekedés 12 hónap alatt: 220% (25–80)

Támogatás: 25 millió euro

A digitális platform segít a magántőke-társaságoknak a magánszemélyek pénzének befektetésében (azoknak, akik több mint 100 000 fontot szeretnének befektetni). A Bloomberg elmondása szerint a Cinven és az EQT Partner cégek már igénybe vették a Moonfare-t tőkéjük biztosításához. Több mint 5000 aktív felhasználóval rendelkezik Németországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban, Luxemburgban, Hongkongban és több mint 250 millió eurót kezel jelenleg.

 

  1. Penta

Alapítva: 2017, december

HQ: Berlin

Csapat növekedés 12 hónap alatt: 200% (30–90)

Támogatás: 15 millió euro

A Penta az angol Tide-hoz és Coconut-hoz hasonló digitális banki alkalmazás kis- és középvállalatok számára. A feliratkozók bankszámlát és betéti kártyákat kapnak (egy számlához akár több kártya is igényelhető), valamint költségkezelési és számlázási szolgáltatásokban részesülnek. A Penta-t már több mint 15 000 vállalkozás használja és nemrégiben a cég a terjeszkedés érdekében befejezte az egyesülést Olaszországban. 

 

  1. FinCompare

Alapítva: 2016. október

HQ: Berlin

Csapat növekedés 12 hónap alatt: 200% (25–75)

Támogatás: 25 millió euro

A FinCompare összehasonlítja a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott hitelkínálatokat. Az általuk használt technológia segítségével az intelligens algoritmus képes 48 órán belül előre jelezni, hogy elfogadják-e őket. A társaság árbevételének hatszoros növekedése tapasztalható az előző év azonos időszakához képest.

 

  1. Billie

Alapítva: 2017

HQ: Berlin

Csapat növekedés 12 hónap alatt: 100% (49-ről 100-ra)

Támogatás: 43,5 millió euro

A számlázási platform segítséget nyújt a kis- és középvállalkozások számára a vállalkozások közötti fizetési feldolgozások frissítésében. A Billie célja az, hogy felszabadítsa a vállalkozásokat a beszedésektől és a hitelbiztosítás nehézségeitől.  A 2020-as évre a németországi székhellyel rendelkező vállalat további terjeszkedésekbe kezdett.

 

  1. PAIR Fianance

Alapítva: 2016

HQ: Berlin

Csapat növekedés 12 hónap alatt: 93% (40–77)

Támogatás: 6,3 millió euro

A cég segít a vállalkozásoknak a digitális adósságok begyűjtésében. Több mint 250 ügyféllel rendelkezik, köztük a Klarna és az autókölcsönző Sixt. A Pair mesterséges intelligenciát és magatartási elemzéseket használ annak érdekében, hogy jobban kommunikálhasson a fennálló tartozásokkal rendelkező fogyasztókkal. A PAIR Finance jelenleg Németországban, Ausztriában és Svájcban működik.

  1. Getsafe

Indítás: 2015

HQ: Berlin / Heidelberg

Csapat növekedés 12 hónap alatt: 74% (46–80)

Támogatás: 25 millió euro

Az alkalmazás alapú biztosítási szolgáltató megkönnyíti a biztosítások igénybevételének folyamatát a milleniálok számára. A cég korábban a felhasználók biztosítási szerződéseit tárolta a mobil portálon, de azóta megszerezte az engedélyt a saját termékei értékesítéséhez. Az Egyesült Királyságban nemrégiben egyesült a helyi versenytársával a Brolly-val. 

 

  1. Liqid

Alapítva: 2016

HQ: Berlin

Csapat növekedés 12 hónap alatt: 40% (50–70)

Támogatás: 37,5 millió euro

A Moonfare-hoz hasonlóan a Liqid összeköti a befektetőket a magántőke alapokkal (azokkal, akik több mint 200 000 fontot szeretnének befektetni). Az elmúlt hónapban a cég 100 millió eurót meghaladó összeget gyűjtött. Emellett, a cég további terjeszkedések megfontolásába kezdett az európai piacot illetően.

 

Forrás: Sifted

Lauri Sonia

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.