Penta – legfontosabb történések 2019-ben

Izgalmas évet zárt a berlini központú fintech, aki a vállalati szegmens számára kínál digitális szolgáltatásokat. Az év első fele egyből hatalmas fejleményt hozott magával, mivel a finleap csoport megvásárolta a Pentát április 2-án.

Többek között ennek is köszönhetően, az év végére immár 17.2 millió Euró tőkét vontak be, amiből 2020-ban a regionális terjeszkedésüket igyekeznek támogatni.

A fejlesztéseket illetően büszkék rá, hogy automatizálták a regisztrációs folyamatukat, így már nincs szükség manuális közbeavatkozásra az esetek nagy részében. Ezt hasonlóan valósították meg, mint a hazai Peak Financial Services: kapcsolatot létesítettek egy adatszolgáltatóval, akitől magas minőségű és valós idejű információkat tudnak kapni a regisztráló ügyfelet illetően. A magyar fintech tevékenységéről az alapító a a disruptionbanking magazinban mesél bővebben.

Miután ezt a fejlesztést bevezették a németországi ügyfelek számára, akiknek így nem kellett hosszú űrlapokat kitölteniük, hasonló módon az olasz piacra szabva is megoldották. Lehetővé tették németországi egyéni vállalkozók számára a Penta használatát, akik 7 perc alatt tudnak regisztrálni: az első pár hét alatt több, mint 1.000 egyéni vállalkozót sikerült elérniük. Bevezették a fényképek csatolásának lehetőségét a tranzakciókhoz, valamint egyedi kategóriák létrehozását az egyszerűsített elszámolás céljából.

Két nagyobb partneri kapcsolatot is bemutattak a múlt évben a SumUp és az iwoca révén. A SumUp POS terminál szolgáltató vállalattal elérhetővé tették, hogy Penta fiókhoz lehessen igényelni az eszközt, így megnyitva szolgáltatásaikat a fizikai értékesítés felé. Az iwoca pedig – hasonlóan más Pentához hasonló céghez – elérhetővé tette, hogy a vállalati ügyfelek egyszerűen és gyorsan juthassanak hitelekhez.

 

László Soma

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.