Fizess az ereiddel

A Fingopay és a Reflow együttműködésének köszönhetően lehetőség adódik az ereinkkel való fizetésre. A vénás alapú biometrikus megoldás opan banking pilot kísérletet indít a Reflow fizetési társasággal együtt, hogy segítse a bankokat az ujj-véna alapú fizetési rendszer megvalósításában.

A Fingopay által használt Hitachi VeinID technológia lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy az ujjaik egyedi vénaszerkezetével fizessenek. A tranzakció elvégzéséhez a fogyasztó egyszerűen beolvassa az ujját a bolt egyik terminálján.

Az új technológia csökkentheti a költségeket és azonnali elszámolást biztosít, akár három órán belül. A Fingopay globális piacra dobására az első negyedévben fog sor kerülni, amit egy hónap tesztelési időszak fog megelőzni.

Nick Dryden, a technológia megalkotója szerint: ” Az open banking pilotnak köszönhetően meg tudjuk mutatni a pénzügyi szolgáltató iparnak és a kiskereskedelmi partnereknek, hogy a Fingopay egy megbízható, biztonságos fizetési megoldás. Az új biometrikus technológia innovatív és egyedülálló módon kínál lehetőséget a Reflow számára a fizetési folyamtok optimalizálására. A tesztelésnek köszönhetően képesek leszünk megmutatni a jövőbeli potenciálját az ilyen típusú hitelesítési folyamatoknak. „

Az elkövetkező évben a fintech cég az Egyesült Királyság, Európa és Észak-Afrika piacaira kívánja bevezetni a technológiáját.

 

Forrás: FintechGlobal

Lauri Sonia

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.