Nyitottak vagyunk a fintechre, csak nem tudjuk mit jelent

Sokéves hagyomány alapján idén is megrendezték a Kamarai Napok rendezvénysorozatot, melynek keretében megtartott Digitális Kiállítás előadássorozatában megismerkedhettünk a fintech univerzummal is.

Suppan Márton előadása szerint manapság az emberek nagy része nem ismeri vagy nem tudja igazán, hogy mi fán terem a fintech, annak ellenére, hogy a legtöbben nyitottak lennének az új technológiákra a pénzügyeket illetően.

Éppen ezért járta körbe a kérdést a Peak alapítója, és elmondta, hogy tulajdonképpen pénzügyi szolgáltatásokat támogató technológiai újításokról van szó, amelyek lehetővé teszik többek között a digitális számlanyitás és ügyintézés lehetőségét, mindezt drasztikusan díjcsökkentett kivitelben.

Ha pár szóban kéne összefoglalnom, hogy én miért választottam a fintechek által nyújtott szolgáltatásokat, azt mondanám, hogy azért, mert nem csak biztonságot és garanciát kapok cserébe, de mindemellett érthető és transzparens módon történik a díjszámítás és a kommunikáció. Az előadások mellett több tucat kiállító standjai között láthattunk érdekesebbnél érdekesebb digitális újdonságokat.

A Peaknél a cég új, vállalatoknak szánt CashCard Business termékével ismerkedhettünk meg közelebbről.

Az, hogy mikor jön az áttörés és mikor válik a fintech az emberek mindennapjai részévé még nem tudhatjuk, de továbbra is izgatottan figyeljük az újabb próbálkozásokat a piacon.

 

Dobos Amira

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.