Nyilvános tőkebevonás a Moneyboxtól

A Moneybox részben közösségi finanszírozással gyarapítja vagyonát Series D tőkebevonási fordulója során. A befektetők jelentősen túllépték a nekik szánt keretet, a kért 1 millió font több mint ötszörösével szállnak be a fintech startupba, amelynek így közel 300 millió font az értékeltsége.

A Moneybox egy megtakarítási és befektetési alkalmazás. Felhasználói rendszeresen félretehetik pénzüket, kerekítésekből származó különbözeteket is összegyűjthetnek, valamint eseti alapon is gyarapíthatják megtakarításaikat egy-egy nagyobb összeggel.

Az alkalmazáson keresztül különböző befektetési alapokhoz és részvényekhez férnek hozzá az ügyfelek, adott esetben adókedvezményes számlákon keresztül. Speciális megoldások keretein belül a kliensek célzottan is félretehetnek házvásárlásra, valamint nyugdíjukra.

Már 850 ezer ügyfél szavazott bizalmat a Moneyboxnak az Egyesült Királyságban. A felületen kezelt vagyon összértéke meghaladja a 3 milliárd fontot. A jelenleg futó tőkebevonási forduló befejeztével az ügyfélbázis méretét növelő termékfejlesztésen lesz a hangsúly.

Több brit vagyonkezelő startup alternatív eszközökbe való töredékes befektetéssel újított idén. Az egyik legutóbbi ilyen fejleményről a Chip kapcsán számoltunk be. Ha ebből a mini trendből indulunk ki, az sem elképzelhetetlen, hogy a Moneyboxnál is lehet majd luxuscikkekbe, karórákba vagy drága italokba fektetni a jövőben.

A startup mellesleg nem először fordul a publikumhoz befektetésért. Még 2020-ban rekordot döntött a Moneybox Crowdcube-kampánya, ugyanis 4 óra alatt 4 millió fontot vont be a startup a felületen. Azóta egy versenytársa már túlszárnyalta a Moneyboxot, a Freetrade Crowdcube-rekordot jelentő idő alatt vont be 6, 7, majd 8 millió fontot még novemberben.

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.