Alternatív befektetésekkel bővül a Chip kínálata

Alternatív eszközosztályokba való befektetést kínál a Chip. A brit pénzkezelési szolgáltató ügyfelei hamarosan egy új platformot érhetnek el az appon belül, ahol töredékes részesedést vásárolhatnak különböző luxuscikkekben. 

Az elmúlt években az olyan alternatív eszközök, mint a bor, a whisky, vagy a műalkotások magasabb hozamot produkáltak a legismertebb részvényeknél és indexeknél. Az ezekbe való befektetés azonban hagyományosan csak a vagyonos rétegek számára érhető el. Ők jellemzően portfóliójuk diverzifikálására és a részvénypiaci sokkokkal szembeni védekezésre használják a módszert. 

Az új funkcionalitás az elkövetkezendő hónapokban válik elérhetővé az ügyfeleknek. Lehetőség lesz számos alternatív eszköz adás-vételére és az egymással való kereskedésre. A Chip aktívan hirdeti a szolgáltatást a felhasználóknak, az előregisztráció pedig már meg is kezdődött.

“A szolgáltatás lényege, hogy az ügyfeleknek nem kell megvenniük egy 100 ezer dolláros Rolex órát, elég ha ezer dollárból megveszik az 1 százalékát. Az eszközöket külső szakértők válogatják össze, akik behatóan ismerik a legizgalmasabb termékeket és jellemzőiket. A felhasználók saját gyűjteményt halmozhatnak fel az alternatív eszközökből, aminek mindegyik elemével kereskedhetnek a Chip felületén,” – emelte ki közleményében a vállalat.

Az online brókerek hatalmas forgalomnövekedést könyvelhettek el az elmúlt években, jórészt a pandémia alatt tapasztalt lakossági befektetési láznak köszönhetően. Az olyan domináns szereplők, mint az amerikai Robinhood és eToro aktív nemzetközi terjeszkedést folytatnak, de az európai kontinensen is intenzív versenyfutás zajlik. A brit piacon a Chip nagy riválisa a Freetrade, amely szintén ambiciózus célokat dédelget és Európa mellett az USA-ban és Ausztráliában is megvetné a lábát

A Chip az európai terjeszkedés korai fázisában van, a tervek szerint 2023 elején kezdi meg hódító útját az öreg kontinensen. Ahhoz, hogy a vállalat sikeres legyen mindenképp differenciálna kell magát valahogy a riválisokhoz képest, a most bejelentett újdonság pedig alkalmas lehet erre. Kiemelendő az ideális időzítés. A részvénypiacok nagyjából fél éve nehéz időszakot élnek, a magas inflációra válaszul megemelt kamatokat pedig a korábban páratlan növekedést produkáló technológiai papírok is megsínylik. 

Ez természetszerűen magával hozza a befektetői portfóliók újraegyensúlyozását. A lakossági szereplők is elkezdték újrasúlyozni befektetéseiket, az alternatív eszközosztályok pedig sokuk számára ideális célpontot jelenthetnek a diverzifikációs előnyök miatt. Az ő körükben a különböző luxuscikkek extra vonzerővel is rendelkeznek, már csak azért is, mert korábban a nyilvánosság nagyja nem tudott befektetni ezekbe az eszközökbe. A Chip az online brókerek körében elsők között reagál erre az igényre, így okkal bízhat a sikeres folytatásban. 

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.