Megduplázta értékeltségét a Freetrade

Az egyesült királyságbeli Freetrade rekord gyorsasággal vont be először 6, majd 7 és 8 millió fontot a Crowdcube-on. Ezzel messze túlszárnyalták 1 millió fontos céljukat, valamint elérték a kampány előtt megcélzott 650 millió fontos értékeltséget, amely több, mint kétszerese a legutóbbi tőkebevonási fordulójuk eredményének.

A Freetrade egy jutalékmentes kereskedési és befektetési platform, amely főleg devizaváltásból és feliratkozásokból generálja bevételeit. A cég szárnyalásához nagyban hozzájárult a pandémia során robbanásszerűen megnövekedett kereskedési igény a lakossági befektetők részéről. Számukra különböző feliratkozáson alapuló csomagokat, valamint általános és nyugdíj megtakarítási szolgáltatásokat kínálnak.

Az utóbbi 18 hónapban jelentősen megnőtt a Freetrade ügyfeleinek száma, 150 ezer emberről 1 milliósra duzzadt a felhasználóbázisuk. Ennek köszönhetően a cég egy számottevő kezelt vagyon állományra tett szert, ugyanis több, mint 1 milliárd fontnyi vagyon található felületükön. Ennek ellenére még mindig veszteséges a cég, és előrejelzéseik szerint a közeljövőben az is marad, de 2023-tól már egy javuló trendet várnak.

A bevont tőkét európai terjeszkedésre szeretnék felhasználni, mielőtt felveszik a versenyt a Robinhooddal az Egyesült Államokban és Ausztráliában. Termékfejlesztési szempontból szeretnék bevezetni a töredékes részvénykereskedést, az értékpapír-kölcsönzést, valamint saját kriptokereskedési szolgáltatásukat.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.