Németország után Hollandiában is elindul a Lemonade

 A tavalyi németországi piacra lépés után Hollandiában is elérhetővé válik a népszerű mesterséges intelligencián és viselkedési közgazdaságtani alapokon nyugvó fintech-biztosító a Lemonde.

A Lemonade szolgáltatása merőben eltér a hagyományos biztosítási modellektől, hiszen a szolgáltatásaiért kapott összegből átalánydíjat tart csak meg, a nyereség fennmaradó részét az úgynevezett “Giveback” elnevezésű kifizetés során, évente egyszer nonprofit szervezeteknek adományozza.

A vállalat 2016-ban lépett piacra New Yorkban a lakástulajdonosok és lakásbérlők számára kínált biztosítási termékével, azóta pedig az egyik legyorsabban növekedő biztosítótársasággá vált.

A Lemonade 2.0 verziószámú, jelenleg kizárólag Hollandiában és Németországban rendelkezésre álló biztosítási kötvénye eltér a piacot domináló bonyolult és elavult kötvényektől, mivel rövid és könnyen átlátható. A Lemonade működési engedélyének kibocsátója és a vállalat felügyeletét végző szervezet a Holland Központi Bank (De Nederlandsche Bank [DNB]). A vállalat európai székhelye Amszterdamban található.

 

Forrás: portfolio

 

Ilniczky Balázs

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.