Merjük-e használni a ZOOM-ot?

[ad_1]

A legnagyobb problémák a program egyszerűségéből következnek: ahhoz ugyanis, hogy szervezzünk egy videokonferenciát, elég a Zoom-tól kapott linket benne egy egyedi azonosítóval körbeküldeni a meghívottak között, akik a hivatkozásra kattintva gyorsan beléphetnek a beszélgetésbe. Ezt az egyedi azonosítót viszont próba-szerencse alapon hackerek is legenerálhatják, akik aztán könnyedén bejuthatnak bármilyen internetes találkozóba, a g7.hu weboldalon megjelent bejegyzés szerint.

Igaz, a szoftver fejlesztői tavaly óta csökkentették az illetéktelen hozzáférés esélyét, de az esély továbbra sem szűnt meg teljesen.  Sokan ráadásul az egyszerűség kedvéért mindig ugyanazt az azonosítót használják a beszélgetések indításakor, ami tovább növeli a kockázatot.

Jelentősen javít a program biztonságán, ha jelszóval védjük a beszélgetéseket, ezzel a lehetőséggel azonban kevesen élnek, és persze érdemes időről időre ellenőrizni, hogy tényleg csak azok vesznek-e részt egy hívásban, akiknek ott a helyük.

Az alkalmazást nem csak azért kritizálják mostanában, mert külső megfigyelők becsatlakozhatnak a beszélgetésekbe. Az Electronic Frontier Foundation szerint videokonferenciák kezdeményezői és az előfizetések adminisztrátorai is sok olyan információt gyűjthetnek, ami érzékenyen érintheti a résztvevőket, sőt ha valaki felvételt készít a programon belül egy hívásról, azt is vissza tudják játszani. Nem rég kiderült, hogy a Zoom iPhone-os alkalmazása a Facebook számára továbbít a hirdetések pontosabb célzásához felhasználható adatokat.

 

[ad_2]

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.