Nagy újítást jelentett be a Wizz Air

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Wizz Air és a Trustly, melynek köszönhetően néhány európai országban új fizetési megoldást vezet be a légitársaság.

A Wizz Air utasai Dániában, Finnországban, Norvégiában, Svédországban és az Egyesült Királyságban közvetlenül a bankszámlájukról fizethetnek a repülőjegyekért – jelentette be a Trustly. Közleményében a 2008-ban alapított fintech megjegyzi, hogy a partnerséget az Adyen, a világ számos vezető vállalata által választott globális fizetési platform tette lehetővé.

A hivatalos kommünikéből kiderül még, hogy a Wizz Air „a Trustly egyedülálló beszedési modelljének előnyeit is élvezni fogja, ami a lehetséges leggyorsabb elszámolást teszi lehetővé”, továbbá azonnali visszatérítést is kínálnak az utazóknak. A új fizetési módtól a csalások csökkenését is várják.

Mit tud a Trustly?

A Wizz Air neve nyilván ismerősen hangzik a többségnek, de mivel foglalkozik a Trustly? A svéd fintech egy olyan digitális fizetési módszert kínál ügyfeleinek, amely lehetővé teszi, hogy az online vásárlásokért biztonságosan fizessen közvetlenül a bankszámlájáról. A Trustlyval történő fizetéshez nincs szükség bankkártyára vagy digitális tárcára és nem kell letöltenie semmilyen más alkalmazást vagy előzetesen regisztrálnia – mint például a Google vagy az Apple fizetési megoldásainál.

Mint írják magukról, a Trustly képes a teljes fizetési folyamatot kezelni, lehetővé teszik, hogy a hagyományos kártyahálózatok vonzó alternatíváját kínálják alacsonyabb költségek mellett. 8100 kereskedőt szolgálnak ki, amelyek 525 millió fogyasztóval és 6300 bankkal állnak kapcsolatban több mint 30 országban – 2021-ben több mint 28 milliárd dollárnyi tranzakciót bonyolítottak le globális hálózatukban.

A svéd fintech utazási részlegének vezetője, Simon Eve a Trustly friss jelentésére hivatkozva arról számolt be, hogy a légitársaságok 71 százaléka vizsgálja a számlák közötti fizetési lehetőségek bevezetését – köszönhetően az EU második pénzforgalmi irányelvének (PSD2).

„A Trustly volt a legkézenfekvőbb választás, hogy olcsó, egyszerű és biztonságos fizetési módot biztosítsunk ügyfeleink számára”

– idézi a Trustly közleménye Mura Viktort, a Wizz Air pénzügyi, adóügyi és befektetői kapcsolatokért felelős vezetőjét.

A Fintech.hu az érintetteket megkérdezte arról, hogy tervezik-e a szolgáltatás magyarországi bevezetését. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ, amint ez megérkezik, cikkünket frissítjük.

Frissítés (08.18.): cikkünk megjelenését követően megérkezett a Wizz Air válasza, amiből kiderül, hogy egyelőre nem szerepel a „belátható időn belüli tervek között” fentebb taglalt fizetési szolgáltatás bevezetése.

(Borítókép: Wizz Air)

K. G.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.