Megkönnyíti a hitelfelvételt az IDEAL

A jakartai székhelyű IDEAL bejelentette, hogy az AC Venture és az Alpha JWC vezetésével, a Living Lab Ventures és a Ciputra Group részvételével 3,8 millió dollár friss tőkét gyűjtött össze.

A jelzáloghitel igénylése gyakran időigényes és kényelmetlenségekkel teli adminisztrációs folyamatottal jár együtt. A hagyományos jelzáloghitel-eljárás rendkívül manuális, széttagolt, és sok időt és erőfeszítést igényel az ügyfelektől. Az indonéz IDEAL egy olyan platformmal egyszerűsíti a folyamatot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a jelzáloghitel-termékek összehasonlítását, és emellett párhuzamosan több banktól igényelhetnek ajánlatokat.

A 3,8 millió dolláros befektetést az IDEAL termékfejlesztésre, új munkavállalók felvételére és termékportfóliójának bővítésére fordítja. Az IDEAL hosszú távon azt tervezi, hogy további hitelezési termékekkel bővíti a portfólióját, valamint más délkelet-ázsiai országokban is elérhetővé teszi a szolgáltatásait.

A fogyasztók általában a biztosítói folyamatok átláthatatlanságától szenvednek, mivel nehéz elérni az árakat és pontos képet kapni a különböző lehetőségekről, emellett a jelentkezési folyamat is többszöri kapcsolatfelvételt igényel az ügynökökkel.

Az IDEAL digitális platformja ezeket a kihívásokat igyekszik megoldani. Míg a jelzáloghiteleket jelenleg elsősorban ingatlanügynökök javasolják, az IDEAL lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy a saját jelzáloghitel-termékeiket válasszák ki. Ezenkívül  a platform rendelkezik egy IDEAL Checking nevű funkcióval, amellyel az emberek azonnal ellenőrizhetik hitelképességüket.

Az AC Ventures ügyvezető partnere, Adrian Li közleményében kiemelte, hogy Indonézia jelzáloghitel-penetrációja jelenleg a helyi GDP 3 százaléka. Ez az arány alacsony Malajziához és Szingapúrhoz képest, amelyek minimum 30 százalékos értéket mutatnak. Új piaci lehetőségeket jelenthet hosszú távon, ha Indonézia megduplázza jelzáloghitel-penetrációját 6 százalékra a jobb pénzügyi hozzáférés révén. Adrian Li szerint az IDEAL erős csapata egy szűk keresztmetszetet azonosított a jelzáloghitel-piacon, a fintech szolgáltatások és az ingatlanügyek területén szerzett szakértelmével pedig új lehetőségeket hozott az indonéziai szektorba.

Forrás: TechCrunch

Urbán Anikó

(Borítókép: freepik)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.