Nagy lépést tett a fenntarthatóság irányába az egyik legnagyobb spanyol bank

A spanyol BBVA bank felhő alapú rendszert vezetett be, amelynek célja az épületekkel kapcsolatos környezeti adatok kezelésének automatizálása.

Az NTT Data integrációs partnerével együttműködve a BBVA bank bevezette a Salesforce Net Zero Cloud szolgáltatását, hogy segítsen biztosítani a környezeti adatok átfogó kezelését a vállalat épületeiben. A platform segítségével a bank nyomon követheti a vállalati épületek és a kereskedelmi irodahálózat fő környezeti mutatóinak alakulását.

A rendszer automatizálja az adatbevitelt és a számításokat, segítve a BBVA ingatlanjainak globális energiafogyasztásának szemcsés és keresztirányú elemzését és figyelmeztetéseket határoz meg a főbb mutatókra vonatkozóan. Ezzel a BBVA lényegében egy olyan platformot hozott létre, amely lehetővé teszi a fenntarthatósági politikák aktív és adatközpontú kezelését.

Ez a kezdeményezés a bankcsoport globális ökohatékonysági tervében megfogalmazott célkitűzések elérést hivatott elősegíteni. A kitűzött célok között szerepel

  • az egy alkalmazottra jutó villamosenergia-fogyasztás 10 százalékos,
  • a teljes energiafogyasztás 7 százalékos,
  • a vízfogyasztás 11 százalékos
  • és a papírfogyasztás 4 százalékos

csökkentése.

A Salesforce Net Zero Cloud segítségével a BBVA szabványosítja a kibocsátások számítási folyamatait azokban az országokban, ahol jelen van, megkönnyítve ezzel az entitás által kitűzött célok nyomon követését. Ezek a folyamatok megbízható adatok segítségével mennek végbe, amely alapján a bank kidolgozza szénlábnyom-csökkentési stratégiáját.

Forrás: Finextra

Urbán Anikó

(Borítókép: BBVA)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.