Forrás: BankZee

A londoni Fintech Connect-en járva egy igen ígéretes magyar csapattal találkoztunk, nevezetesen a BankZee névre keresztelt pénzügyi szolgáltatóval.

A BankZee célja, hogy a lehető leghamarabb képbe hozza gyermekeinket a pénzügyi világgal, éppen ezért hozta létre elektronikus zsebpénzkezelő rendszerét. A szolgáltatás ha úgy tetszik, egy digitális malacpersely, melynek két oldala van: a szülői interface-en kontrolállhatjuk gyermekeink félretett pénzét és tetszőleges összeggel jutalmazhatjuk őket például egy házimunka elvégzése után.
Az alkalmazás legnagyobb erőssége azonban a gyermekeknek szánt, gamifikációra alapozott kezelőfelület, ahol a gyerekek a megtakarítási és egyéb, játékos módon bemutatott pénzügyi célok elérésével pontokat szerezhetnek. Ahogy idővel egyre több tapasztalatot és pontot szereznek, úgy lesznek képesek újabb és újabb pénzügyi funkciókat elérni, míg végül a BankZee átalakul egy teljesértékű, mindenre kiterjedő internetes banki applikációvá.

A BankZee egyelőre még nem debütált a piacon, így még várnunk kell míg vígan letölthetjük telefonunkra, de reméljük már nem sokáig.

Reményik Áron

Forrás: BankZee