Magyar fiatalok forgatnák fel a zeneipart

Útjára indul a Musiverse NFT, egy magyar alapítású startup, amely a web3 eszközeivel forradalmasítaná a zeneipart. Első lépésként egy NFT-kollekciót dobnak piacra, amelyet majd egy saját piactér és egy decentralizált autonóm szervezet (DAO) bemutatása követ.

A Musiverse NFT alapötlete két tehetséges magyar fiataltól, Sára Barnabástól és Ványi Máriótól származik. Kettejükre épült fel az a startup, amely szeretne egy fenntartható, decentralizált és közös érdekeken alapuló ökoszisztémát alakítana ki a zeneiparban.

Ennek a három eszköze:

  • egy NFT-kollekció,
  • egy NFT-piactér, valamint
  • egy DAO.

Az NFT-kollekció darabjai egyfajta kulcsot adnak a tulajdonosoknak ahhoz, hogy hozzáférjenek zenei számokhoz és albumokhoz. Az exkluzív hozzáférés mellett további előnyöket is hozzákapcsolnak az NFT-khez a valódi világban. Minden tulajdonos életre szóló VIP-belépőt kap a Musiverse NFT zenei és web3 rendezvényeire, amelyek között bulik és fesztiválok mellett szakmai konferenciák is lesznek.

A startup azonban nemcsak szállítani akarja az NFT-ket a piacra, hanem szerepet akar vállalni a kereskedésben is. Jövőre egy saját piacteret is ki tervez alakítani a csapat, amelyen zenei NFT-kkel lehet majd kereskedni. A felületen szeretnék megtalálni a tökéletes egyensúlyt a széles körű hozzáférhetőség, a magas színvonal, valamint a csalárd projektek kiszűrése között.

Végül a piactér mögé egy aktív közösséget is kiépítenének egy saját DAO-val. A szervezetben tokenvásárlással lehetne szavazati jogot szerezni és ezzel szerepet vállalni a döntésekben. Az alapítók jövőre vezetnék be a $MSV Tokent, amely az ökoszisztéma és ezzel a piactér hivatalos fizetőeszköze lesz.

Az első NFT-kollekció egy hét múlva, december 14-én kerül piacra. Egy NFT-t 0,05 etherrel, az Ethereum kriptovalutájával lehet megvásárolni, amely átváltva jelenleg 20-25 ezer forint körül mozog. A token vásárlással együtt az emberek jegyet is kapnak a startup következő eseményére, ami egy budapesti nyitórendezvény lesz december 28-án.

(Forrás: Sajtóközlemény)

(Címlapkép: Musiverse NFT)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.