Kevesebb gond, több bevétel – kisvállalkozásoknak segít a BUPA

A kis- és középvállalkozások gyakran kívül esnek a bankok látókörén. Sokszínűségük miatt ugyanis nem feltétlenül lehet hagyományos pénzügyi megoldásokkal kiszolgálni a KKV-k egyéni igényeit. A Trend FM-en futó Fintech Világa legújabb adásában Suppan Márton, a Peak alapítója és Érczfalvi András műsorvezető vendége Tóth Balázs, a BUPA Digitális Pénzügyi Asszisztens termékfejlesztési vezetője volt. A podcast új epizódjából kiderül, hogyan profitálhat egy kis- vagy középvállalkozás a BUPA használatából.

Mintegy négy évvel ezelőtt ismerte fel az akkori Budapest Bank, hogy a KKV-k megközelítéséhez nem feltétlenül személyre szabott szolgáltatási díjak szükségesek. Az árérzékenységnél sokkal nagyobb problémák is vannak egy kis vagy közepes cég életébe. Ilyen például az adminisztráció, amely a fő tevékenységétől veszi el az értékes időt. A KKV-k két fő fájdalompontját azonosították, ezek az online számlázás és a vállalati pénzügyek kezelése voltak.

Erre a két problémára kínált digitális megoldást a Budapest Bank és az MKB összeolvadását követően MKB Bank Nyrt. néven működő pénzintézet lányvállalata, a BUPA Digitális Pénzügyi Asszisztens. A BUPA a bankok megbízhatóságát és a fintechek innovációs lehetőségeit ötvözi. A NAV-kompatibilis e-számlázó platformjuk pénzforgalmi funkciókkal és digitális megoldásokkal egyszerűsíti a vállalkozók mindennapjait. A BUPA-ra eddig mintegy 22 500 cég regisztrált, akik több mint 124 milliárd forint értékű számlát állítottak ki a rendszerben.

2021-ben nagyszabású termékfejlesztésbe kezdett a BUPA, a teljes arculati megújulást követően elkészült a papíralapú számlál fotózására és digitalizálására is alkalmas BUPA mobilapplikáció is. Hamarosan a főbb kereskedelmi bankok ügyfelei is regisztrálhatnak az alkalmazásba. Az egyéni vállalkozókat pedig adókalkulátor is segíti, melyre hamarosan adózási tanácsadás is épül majd.

Eközben készülőben van a BUPA piactér, ahol saját termékek, banki alapszolgáltatások és harmadik feles partnerek megoldásai egyaránt elérhetők lesznek. A BUPA komplett termékpalettát kínál ügyfeleinek, ahol minden releváns megoldás megtalálható lesz majd, köztük zöld megoldások, digitális transzformációs segítség és az online faktoring is.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.