Ígéretes partnerség a KKV szegmensben

Nem sok fintech képes jelentős részesedést elvenni a bankoktól, a brit Tide-nak ugyanakkor ez sikerült. A londoni székhelyű vállalat mostanra az ország KKV banki piacának 7 százalékát mondhatja magáénak. A terkeszkedés pedig nem áll le, most a Sage könyvelő szoftver szolgáltató megoldásait ágyazzák a felületbe. Így a Tide 400 ezer ügyfele átfogó könyvelői és adózási megoldásokat érhet el a továbbiakban.

A Saga szolgáltatásainak segítségével a KKV-k egyszerűen vehetik kézbe könyvelésüket, biztosíthatják a jogszabályi megfelelést, ezáltal megelőzhetik a büntetéseket is. Az automatizált könyvelői szolgáltatások valós időben adnak át információkat a felhasználóknak, hogy még gyorsabbá válhasson a folyamat. 

Utóbbi célt szolgálja az is, hogy a felhasználók banki adatait és a Tide meglévő pénzügyi és adminisztrációs megoldásait összekötik a Sage könyvelői és megfelelési (compliance) szolgáltatásaival.

“A vállalatvezetők többsége nyomasztó feladatként éli meg a könyvelést és nehézségeket tapasztal a megfelelés terén, ezért olyan megoldásra van szükségük, ami mindezt egyszerűbbé teszi. A Sage lenyűgöző eredményei a könyvelés és a compliance területein, valamint a Tide-dal való stratégiai összehangolása egy fokkal közelebb visznek minket a célunkhoz. A küldetésünk változatlanul az, hogy megkönnyítsük a vállalatok életét, illetve időt és pénzt spóroljunk nekik az adminisztráció folyamán,” – jelentette ki Oliver Prill, a Tide CEO-ja.

A Tide felismerte, hogy a sikerhez túl kell lépni a hagyományos banki szolgáltatások körén és olyan feladatokban is segítséget kell nyújtani az ügyfeleknek, ami korábban nem volt jellemző a bankokra. Ezek az ún. beyond banking megoldások alkalmasak az ügyfelek átfogó kiszolgálására – időt, energiát és pénzt spórolnak meg. A hatékonyságot tovább növeli a tény, hogy egyre több cselekvést tudnak egyazon platformon elvégezni, így nem kell ugrálni a különböző felületek között.

A brit KKV bank korábban is jelezte, aktívabb részese kíván lenni az ügyfelek életének, mint a legtöbb hagyományos szereplő. Tavaly tavasszal egy számla asszisztens funkcióval jelentkeztek, ősszel pedig egy cash-flow elemző megoldást tettek elérhetővé a máshol bankoló KKV-knak is. A termékpalettán további számlázó funkciók, vállalati költségkártyák és a pénzvisszatérítések is megtalálhatók. A Tide izgalmas építkezésével könnyen 10 százalék felé csúszhat a vállalat részesedése a brit KKV szegmensben.

Forrás: AltFi

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.