A Fintech.hu nyerte meg a Felelős Fintech Díj márciusi fordulóját!

Szerkesztőségünk cikke nyerte meg a Felelős Fintech Díjat márciusban. A nyertes írás kollégánk, Qayum Dániel interjúja, amelyet Európa első blockchain alapú pénzintézetével, a BENKER csapatával készített. A „Magyar megoldás az Ethereum problémájára” című anyagban a BENKER világelső blockchain megoldásáról beszélgettünk, amely képes hidat képezni a nyílt blockchain világ, valamint a szabályozott pénzügyi szektor között.

A Felelős Fintech Tartalmakértpályázat küldetése a fintech témákkal kapcsolatos hiteles tájékoztatás és ismeretterjesztés támogatása. A pályázat segítségével publicitást kapnak azok az anyagok, amelyek közérthetően segítenek eligazodni a fintech világában.

A szakmai zsűri a Fintech.hu cikkének értékelésében a téma aktualitását, az interjú magas minőségét és szakmaiságát is méltatta. Egyúttal kiemelték, hogy a kérdések jól képviselték a nem szakértő közönséget is, a szerző az erősen szakmai válaszokat is követhetővé tette.

A BENKER blockchain megoldásáról, annak pénzügyi világon kívüli lehetőségeiről és blockchain világ közösségi aspektusáról az interjú második részében olvashat. A BENKER-ről bővebben korábbi cikkünkből, podcast adásunkból és a BENKER weboldaláról is tájékozódhat.

A győzelem mellett az is nagy örömmel töltött el minket, hogy a díj 12 jelöltje közül 6 a Fintech.hu tartalma volt. A nevezett cikkek: ‘A neobanki hitelezés kora következik‘, ‘Digitális jegybankpénz térkép‘, ‘Durva rombolást okoznak a szankciók az orosz fintech szektorban‘, ‘Fizetési körkép a magyar bankszektorban‘, ‘Magyar megoldás az Ethereum problémájára‘, valamint ‘PayPal – Az első fintech sikersztori‘.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.