Heti fintech hírösszefoglaló

A PayPal díjmentes BNPL terméket mutat be Ausztráliában

PayPal Ausztráliában országos szinten díjmentes részletfizetési termék bevezetését tervezi, mellyel a helyi BNPL szolgáltatókkal szeretné felvenni a versenyt.

Karbonkalkulátorral bővül a NatWest mobilappja

NatWest egy ingyenes karbonlábnyom mérőt ágyaz be mobilbanki applikációjába, hogy ezzel segítse ügyfeleit a költéseik által kiváltott környezeti hatások csökkentésében.

180 millió dollár tőkét vont be a Soldo

Soldo – a vállalati költségmenedzsment piacon – európai rekordot jelentő 180 millió dollár forrásra tett szert harmadik tőkebevonási körében. Az olasz-angol-ír kötődésű fintech startup befektetési körét a szingapúri központú Temasek vezette, a befektetők között volt többek között a Citi Ventures, a Battery Ventures, míg a Goldman Sachs ügynökként segítette az ügylet lebonyolítását. A Soldo a bevont forrást az európai terjeszkedésére, valamint a termékfejlesztés felgyorsítására tervezi fordítani.

Aggasztó statisztikák érkeztek Nagy-Britanniából a buy now, pay later kapcsán

Az átlagos brit fogyasztónak kilenc hónapjába telik BNPL adósságainak rendezése, szemben a szolgáltatók által alapul vett 30-90 napos ablakkal, derül ki a money.co.uk jelentéséből. Az aggasztó statisztika fontos kérdéseket vet fel a szolgáltatás kockázataival kapcsolatban.

Az utazási szektorban terjeszkedik a Revolut

Revolut az utazási szektorban bővíti tovább szolgáltatásait, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy alkalmazásukban szállodákban és egyéb üdülőhelyeken foglaljanak szállást.

Előző bejegyzésAz utazási szektorban terjeszkedik a Revolut
Következő bejegyzésTrónfosztás közeleg a hitelkártya piacon