A Soldo – a vállalati költségmenedzsment piacon – európai rekordot jelentő 180 millió dollár forrásra tett szert harmadik tőkebevonási körében. Az olasz-angol-ír kötődésű fintech startup befektetési körét a szingapúri központú Temasek vezette, a befektetők között volt többek között a Citi Ventures, a Battery Ventures, míg a Goldman Sachs ügynökként segítette az ügylet lebonyolítását. A Soldo a bevont forrást az európai terjeszkedésére, valamint a termékfejlesztés felgyorsítására tervezi fordítani.

A fintech startup jelenleg Európa 30 országában van jelen, és 26.000 vállalati ügyfelet szolgál ki, beleértve a KKV szektor különböző szereplőit és globális nagyvállalatokat is. A cég partnerei között megtalálhatóak többek között a Mercedes Benz, a GetYourGuide, vagy éppen a Brooks Running.

Carlo Gualandri, a cég CEO-ja kiemelte, hogy a Temasekkel való együttműködés nagy lehetőséget teremt a Soldo számára, hogy tevékenységét skálázni tudja, és a piaci helyzet, valamint a visszajelzések egyértelműen azt mutatják, hogy exponenciális növekedési pálya előtt áll a költségmenedzsment szektor, és ezen belül is a Soldo.

Juhász Benedek

Forrás: Fintech Finance