Az Egyesült Arab Emírségekbeli Lune azzal a céllal indította el appját a Közel-Keleten, hogy elősegítsék a pénzügyi ismeretek bővülését a régióban. A Lune a felhasználók bankszámlatörténetének ismeretében végez automatizált elemzést a kliensek költési szokásairól. A költéseket tizenkét kategóriába sorolják, a felhasználók pedig büdzséket és költési limiteket állíthatnak be kategóriánként. 

Edukációs küldetésének részeként a Lune megállapodott a Dubai International Financial Centerrel egy a pénzügyi ismeretek fontosságát hangsúlyozó panelbeszélgetés megvalósításáról. A panel tagjai között ott volt Haitham Abdulla, a National Bank of Fujairah befektetési menedzsere, valamint a Lune társalapítói, Helal Lootah és Alexandre Soued. A beszélgetés tárgyát azok a kézzelfogható megoldások képezték, melyek segítik a lakosságot a megtakarítások felhalmozásában és növelésében. Lootah egyébként egy New York államban végzett jogász és jogi tanácsadó, aki a dubaji bíróságon dolgozott esetmenedzserként, míg Soued a mendzsment- és IT tanácsadó Booz Allen Hamilton helyi irodájában dolgozott.

A Lune app célja, hogy növelje a közel-keleti Y és Z generációk pénzügyi ismereteit. A vállalat további funkciók bevezetését tervezi, amelyek tovább növelnék az ügyfélélményt és a felhasználók pénzügyi életének minőségét. Saját bevallásuk szerint a régióban élő emberek jelentős része egyáltalán nem rendelkezik megtakarításokkal, vagy nem hivatalos és nem túl hatékony csatornákra hagyatkozik. 

Forrás: Fintech Futures

Bátorfi Botond