Heti fintech hírösszefoglaló

Unikornis lett a Bunq

A Bunq holland neobank 160 millió eurót vont be egy brit magántőke-befektetési társaság által vezetett finanszírozási körben, így a vállalat értéke 1,65 milliárd euróra emelkedett. A Bunq ezzel unikornis státuszba lépett. A hírek szerint az üzlet keretein belül a startup egy kkv-kra szakosodott hitelező céget is felvásárolt.

Megduplázta veszteségét a Revolut

A Revolut veszteségei duplájára emelkedtek az elmúlt évben, elsősorban a vállalat által bevezetett sok új szolgáltatás miatt. A Revolut 2019-ben a bevételek és az ügyfélszám gyors növekedése ellenére 106,5 millió fontnyi veszteségről számolt be, ez az összeg 2020-ban közel kétszeresére, 207 millió font fölé emelkedett.

800 millió dollár tőkét vont be a holland Mollie

Az amszterdami központú, online fizetések feldolgozására szakosodott Mollie friss bejelentése szerint 800 millió dollár friss forrást vont be a fintech startup a Series C tőkebevonási körében. A startup ezzel már összesen 940 millió dollár értékben vont be tőkét, jelenlegi értékeltsége pedig 6,5 milliárd dollárra tehető. A cégérték alapján a Mollie jelenleg Európa top 5, míg globális szinten a top 20 magánkézben lévő fintech unikornis közé tartozik.

A 100 brit tech unikornis több, mint harmada fintech

Eddig 100 magánkézben lévő brit startup érte el az 1 milliárd dolláros cégértéket, egy friss kutatás szerint pedig a patinás klubban 34 fintech található, azaz több, mint a vállalatok egyharmada ebbe a szektorba sorolható.

A Visa felvásárolja a Tinket

Visa bejelentette, hogy 1,8 milliárd dollár euróért felvásárolja a Tink európai Open Banking platformot. A Tink vélhetően a Plaid helyett került a vállalat portfóliójába, a Visa ugyanis szabályozói nyomás hatására kénytelen volt elállni a cég felvásárlásától még az év elején.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.