Heti fintech hírösszefoglaló

Blockchain X Koronavírus

A COVID-19, közismert nevén a koronavírus hatalmas sokkhullámot keltett az egész világon, mivel terjedésének mértékét és sebességét egyre nehezebb nyomon követni. Ennek érdekében a kínai tech vállalatok a blockchain alkalmazásával próbálják mégis nyomon követhetővé tenni terjedését, illetve tovább fejleszteni az orvosi felszerelések ellátási láncát, az orvosi ellátást, az adatok kezelését, illetve az orvosi tanácsadást és a fertőzés tüneteinek azonosítását.

Bemutatja digitális bankszámláját a Credit Sesame

Credit Sesame digitális bankszámlát indít és folytatja célját, mégpedig, hogy segítse az amerikaiakat a hitelképességük elérésében és növelésében. A Sesame Cash számlafiókhoz Mastercard betéti kártya tartozik, amivel ingyenes hozzáférés biztosított több mint 55 000 ATM-hez, illetve valós idejű tranzakció történetet és értesítést is kínál.  

A Starling lesz az angol olimpiai csapat hivatalos bankja

A brit székhellyel rendelkező Starling Bank lesz a ’Team GB’ hivatalos bankpartnere a Tokióban megrendezendő 2020. évi nyári olimpiai játékokon. A brit csapattal való partnerség részeként a Starling minden sportolónak egy vállalati számlát kínál kezdő 100 fonttal, hogy ezzel segítsék őket pénzügyi céljaik elérésében.

Milyen hatással lesz a koronavírus a fintech cégekre?

A koronavírus mára több mint 80 országot elért, beleértve a nyugati világ fintech központjait, és mára több mint 100.000 megbetegedést regisztráltak.  A fintech szektor egyes szereplőire ez kedvező hatással, míg más cégeket sújthat a járvány.

Felkészülnek a járványra a finechek

A koronavírus miatt a Curve bezárja valamennyi irodáját és „otthoni tesztnapot” tart, hogy biztosítsa szolgáltatásai fennállását, ha a társaságot vészhelyzetbe kerülne és mindenkit haza kéne küldenie a vírus miatt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.