Felkészülnek a járványra a finechek

A koronavírus miatt a Curve bezárja valamennyi irodáját és „otthoni tesztnapot” tart, hogy biztosítsa szolgáltatásai fennállását, ha a társaságot vészhelyzetbe kerülne és mindenkit haza kéne küldenie a vírus miatt.

“Elkötelezettek vagyunk abban, hogy ügyfeleink számára 100% -ban működhessünk, így ennek érdekében fontos a tesztnap” – mondta Matt Collinge, a Curve CTO munkatársa

A Monzo egyelőre nem hajtott végre változást a működésében, de azt állítja, hogy követi a kormány irányelveit, és a fertőzött területektől visszatérő alkalmazottakat arra kéri, hogy dolgozzanak otthonról.

A Revolut szóvivője szerint ők megtettek minden szükséges óvintézkedést, ideértve a rendszeres belső tanfolyamok biztosítását és a kormányzati hatóságok legfrissebb információiról való közleményeket.

A koronavírus fintechek számára vegyes eredményt hozhat, hisz a fizetések csökkenést mutatnak, viszont a fogyasztók egyre kevésbé hajlandók ellátogatni a hagyományos fiókhálózatokba, így előnyben részesítik a digitális megoldásokat.

 

Forrás: altfi

 

Bodanitz Bora

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.