Újabb 5millió dolláros tőkebevonást kapott a gyerekeknek szóló Jassby app

Újabb 5 millió dolláros tőke bevonást kapott a gyerekek pénzügyi fejlődését segítő Jassby app, mely célja, hogy a gyerekek már egész fiatalon saját maguknak intézhessék pénzügyeiket, bármikor pénzt küldhessenek vagy fogadhassanak és így megtanulják nyomon követni saját kiadásaikat.

A tőkebevonást Amerika kiemelkedő pénzügyi résztvevői, a Needhem Bank, valamint a Moneta Capital nyújtotta a startupnak, de nem ez volt az első komolyabb pénzügyi befektetés a cég életében, mivel már túl vannak egy 5 millió dolláros tőke bevonáson, ez pedig a Blumberg Capitalnak, a Correlation VC-nek, valamint a PnP Venture-nek volt köszönhető, így a cég értéke jelenleg már 10 millió dollár felett áll.

A Jassby olyan szolgáltatást kínál a családok számára, amelyen keresztül a gyerekek pénzt kaphatnak szüleiktől és nagyszüleiktől, amit ezután az appon belül biztonságos és ellenőrzött keretek között költhetnek el, de saját megtakarítást is létrehozhatnak, vagy akár adományozhatnak is egy számukra szimpatikus cél érdekében.

Az alkalmazás edukációs céllal egyesíti a digitális pénztárcát és az online vásárlást, és így segíti megtanulni a gyereknek, hogy mennyi is a pénz valós értéke, hogy nekik mennyi van, és hogy ezért mit is vehet, és persze a legfontosabb, hogy mind ezt egy teljesen biztonságos helyen tehetik meg.

Az alkalmazásnak jelenleg már több mint 100 000 felhasználója van, az újbóli tőkebefektetésnek köszönhetően pedig azt tűzte ki célul, hogy ezt a számot egy év alatt 1 millió felhasználóra bővítse.

 

Forrás: finextra

 

Horváth Tamás

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.