A Barclays újítása

A Barclays alkalmazása lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy más bankoknál vezetett folyószámlákról végezzenek kifizetéseket.

Ez a funkció kezdetben azon ügyfelek számára került bevezetésre, akiknek folyószámlája van a NatWestnél, a Nationwidenál vagy a Bank of Scotlandnél, hamarosan viszont további szolgáltatóknál is bevezetésre kerül, köztük a Santander, a Lloyds, a Halifax és az RBS-nél is.

A szolgáltatás az iparág által jóváhagyott Open Banking API technológiát használja, ezzel biztosítva a pénzügyi folyamatok biztonságát az ügyfelek számára. Ezen felül a felhasználók már megtekinthetik a többi brit banknál tartott folyó, megtakarítási és hitelkártya-számláikat is.

Caroline Ambrose, a Barclays Open Banking igazgatója így nyilatkozott: „A mindennapi életben elég elfoglaltak vagyunk anélkül is, hogy több különböző banki alkalmazást tartanánk számon. Ezért azon dolgozunk, hogy megkönnyítsük ügyfeleink helyzetét azzal, hogy mindent egy helyre rakunk, mindezt olyan funkciókkal kiegészítve, amelyek segítik őket, hogy egyszerűen és biztonságosan kezeljék pénzügyeiket.”

 

Forrás: finextra

 

Visnyei Zsófi

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.