Indiai bankokkal kezd együttműködést a WhatsApp

A Facebook leányvállalata a WhatsApp több indiai hitelintézettel kíván együttműködni a vidéki térségekben és az alacsony jövedelmű személyek számára nyújtott banki szolgáltatások bővítése érdekében – nyilatkozta az üzenetkezelő platform országvezetője.

A YES bank több mint 60 pénzügyi terméket kínál ügyfeleinek chatbot segítségével

Az indiai YES bank több mint 60 pénzügyi terméket tett elérhetővé az üzenetküldő alkalmazáson keresztül. A Microsoft Azure kognitív számítástechnikáját felhasználva a YES Robot banki asszisztense több mint 10 000 banki kérdés megválaszolására lesz alkalmas.

Globális felmérés a COVID-19 hatásáról és a recesszió kockázatáról

A pénzügyi intézményeknek, mint a bankoknak, vagyonkezelőknek, biztosítóknak, a már megalapozott fintech vállalkozásoknak és induló vállalkozásoknak, a covid-19 vírus hatására számtalan nehézséggel kell szembenézniük.

Másodlagos részvények eladása után 5 milliárd dolláros értékelést ért el a TransferWise

A londoni székhelyű céget 5 milliárd dollárra becsülték a másodlagos részvények eladása után, ami azt mutatja, hogy a koronavírus világjárvány közepette fokozódik az online fizetés iránti érdeklődés.

Megölheti a koronavírus a digitális bankokat?

Az amerikai Jefferies befektetési bank egy meglepő kutatási eredménnyel rukkolt elő a napokban. Felmérések szerint a Covid-19 megjelenése miatt érvénybe lépő lezárások hátrányosan érintik a digitális bankokat, míg a hagyományos bankoknak sikerült előnyt kovácsolni a váratlan helyzetből.