Gyors tempóban növekszik a Tamara szaúd-arábiai BNPL szolgáltató

A Tamara legfrissebb, 110 millió dolláros befektetési körét, amely kockázati tőkét és banki hiteleket egyaránt tartalmazott, a Checkout.com vezette. A céget 2010-ben alapította Abdulmajeed Alsukhan vállalkozó két partnerével együtt, irányításuk mellett a Tamara lett az első olyan BNPL szolgáltató, amely részt vett Szaúd-Arábia központi bankjának szabályozói tesztkörnyezetében. A mostani tőkebevonást egyébként már megelőzte egy 6 millió dolláros megvető finanszírozási kör még az idei év januárjában, öt hónappal a tavaly szeptemberi elindulást követően.

A vállalat mostanra Szaúd-Arábia mellett az Egyesült Arab Emírségekben is jelen van, mindkét helyen két legfőbb termékükkel, ezek a ’Pay in 30 days’ (mellyel a fizetés elhalasztható 30 nappal), valamint a ’Pay in 3’ (mellyel a fizetés összege három részre bontható és hosszabb idő alatt törleszthető). Ezek a szolgáltatások online, valamint a Tamara applikációnak köszönhetően boltokban is igénybe vehetők. A most bevont forrásokat a Tamara a csapat méretének növelésére, újabb környékbeli országokba való terjeszkedésre, valamint a buy now pay later szolgáltatás további terjesztésére fogja felhasználni.

Sebastian Reis, a tőkebevonást vezető Checkout.com alelnöke úgy fogalmazott: „Mint a régió elektronikus kereskedőinek legkedveltebb partnere, a Checkout.com mindig keresi a lehetőséget, hogy segítse az ökoszisztéma fejlődését. A Tamara rendkívül rövid idő alatt bizonyította, hogy vezető szerepet tud betölteni a BNPL területén. Befektetésünk a Tamarában segíteni fogja a csapatot, hogy víziójukat átültessék a valóságba és gyors tempóban terjeszkedjenek.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.