A Fintech Világa mai adásában Suppan Márton és Érczfalvi András a legfontosabb 2021-es trendekről beszélgetnek. A műsor a tavalyi évben elindult konszolidációs hullám folytatódásának jóslatával kezdődik, amely eddig főleg a kisebb szervezeteket és az adataggregációval foglalkozó cégeket érintette

A PSD2 2019. szeptemberi bevezetését követően idén számíthatnak a pénzintézet az ellenőrzésre, mely főleg az AISP és PISP API-k szempontjából lesz érdekes. Hiszen az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy itt még sok munka vár a bankokra. Szó esik továbbá az ellenőrzés nehézségeiről és az irányelv hiányosságairól is.

Az adás második felében többek között a virtuális kártyák bevezetése iránti törekvésről, valamint a kártyatársaságok helyzetéről hallhatunk. Ezt követően pedig a QR kódos és az egyéb alternatív fizetési megoldások bevezetésének nehézségeiről. Az amerikai Forbes magazin által jósolt trendekből is szemezgetnek a szakértők. Megtudhatjuk mi is a pénzügyi egészség és hogy milyen változások jöhetnek a KKV szektor és a bérkifizetések területén a fintecheknek köszönhetően.