2020. 01. 16.Tilla Fehér

Az újév elején sorra olvashatjuk a technológiai előrejelzéseket, bejegyzésünkben Chris Skinner listájából szemezgettünk.

A startupok vonatkozásában a blogger az alábbiakat emelte ki az európai startup-szcéna néhány meghatározó szereplőjének előrejelzései közül:

A blogger kiemelte a PIE-t, ami a Programmatic-Is-Everything (magyarul kb. Minden-a-Programozásról-Szól), aminek a lényege, hogy mindent pénzzé lehet tenni az online térben – fotó: Pixabay

Megemlített olyan innovációkat is mint a Google Stadia, az első streamelt videójáték szolgáltatás és az SD-WAN, azaz Software-Defined Wide Area Networks (magyarul kb. Szoftverek által Irányított Széles hatókörű Hálózatok).

– Nem könnyű ezeket az előrejelzéseket bankolási kontextusba helyezni. A Finance Monthly tett erre egy kísérletet, ennek szentelve a decemberi kiadását, benne a 20 FinTech, akire érdemes figyelni 2020-ban címen megjelent írással. Az online magazinban arról is olvashatunk, hogy 2020 a Nyílt Bankolás virágzásának éve lesz . Meglátjuk…  – tette hozzá Skinner.

Összefoglalóját Jim Marous soraival zárta, amik a The Financial Brand oldalán jelentek meg:

– Az 5G vezeték nélküli hálózatok megjelenése, valamint a magasabb WIFI sebesség miatt a technológiai változás gyorsabban érkezik el hozzánk, mintsem hogy fel tudnánk készülni rá. Emiatt a legtöbb pénzintézetnek meg kell változtatnia az alapkoncepcióját, miközben új alapokra helyeződik a munka, valamint az emberek és gépek közötti interakció.

Source link