2020. 01. 16.Tilla Fehér

Január elején a Mastercard bemutatta új kiterjesztett valóság (augmented reality: AR) alkalmazását a CES-en, amely segítségével a kártyabirtokosok láthatják, felfedezhetik és közvetlenül elérhetik a Mastercard kártyájuk által biztosított juttatásokat, előnyöket és szolgáltatásokat – számolt be sajtóközleményben a fizetési óriás a legújabb szolgáltatásukról.

Az iparágban elsőként megjelent alkalmazás fotórealisztikus AR élményt nyújt, amely egy 360 fokos virtuális környezetbe repíti a felhasználókat, ahol az interaktív portálok sora életre kelti a kártyájuk által kínált juttatásokat.

Az alkalmazás az App Store-ban a második negyedévtől lesz elérhető az USA-ban, de az év során további készülékeken és helyszíneken is megjelenik – fotó: pixabay

A J.D. Power által közzétett, 2018. évi bankkártyákkal kapcsolatos fogyasztó elégedettségi tanulmánySM szerint az új szolgáltatások növelik ugyan a fogyasztói elégedettséget, viszont a kártyabirtokosok mindössze egyharmada van tisztában teljesen a kártyája által kínált juttatásokkal.

Hogyan működik:

  • Az alkalmazás elindítása után a kártyabirtokosok felkérést kapnak, hogy szkenneljék be a kártyájukat a folyamat megkezdéséhez.
  • A telefonjukat használva a körülöttük lévő tér beszkennelésére a kártyabirtokosok három portált fognak látni, amelyek a Mastercard által kínált előnyöket mutatják be: Élmények, Mindennapi Értékek és Relaxáció
  • Az adott juttatás-terület felfedezéséhez a kártyabirtokosok rákattinthatnak az adott portálra, hogy ezzel kezdetét vehesse a teljes, magával ragadó 360-fokos élmény, ami életre kelti az adott területe. Például a Relaxációt egy spa jelképezi, a Mindennapi Értékeket pedig egy stílusos otthon.
  • Az adott területre való belépést követően a kártyabirtokosok a telefonjukat használhatják arra, hogy körbenézzenek a virtuális térben és felfedezzék az elérhető juttatásokat – amelyek mindegyike az adott juttatásra jellemző kép formájában jelenik meg. Például, egy golf klubra való kattintást követően felugrik egy képernyő, ahol a felhasználó megismerheti a Felbecsülhetetlen Értékű Golf juttatásokat.
  • A felfedezés végeztével a felhasználók egyszerűen a kilépésre kattinthatnak.

 

Source link