Erősen terjeszkednek a kriptovaluták a bankszektorban

Különböző kriptovaluta-szolgáltatásokat jelentett be a neobankok két üdvöskéje is. A Nubank egy saját blockchain alapú tokent vezet be jövőre, míg az N26 a régen beígért kriptovaluta-kereskedést hozza el.

Amellett, hogy a Nubank és az N26 elsősorban digitális bankok, számos fintechcéggel ellentétben teljeskörű banki engedélyekkel is rendelkeznek. Így bár neobankként nem idegenek tőlük a merész húzások, mégis megsüvegelendők lépéseik, amelyeket a legtöbb hagyományos bank nem merne megtenni.

Új korszak a Nubank életében

A Nubank beszáll azon bankok szűkkörű klubjába, amelyek saját blockchain alapú tokennel rendelkeznek. A JPMorgan JPM Coinja, valamint a KBC Kate Coinja után jövőre érkezik a Nucoin. Akárcsak a Kate Coin – amelynek bemutatásáról korábban írtunk is –, a Nucoin is jutalom programokban, valamint egyes banki termékek keresletének a serkentésében fog szerepet kapni.

A brazil neobank kriptovalutája egy fontos ponton különbözik a többi bank megoldásától. Míg a JPMorgan és a KBC hagyományos pénznemekhez kötötték kriptovalutáik értékét (dollárhoz és euróhoz), a Nubank hagyni fogja, hogy a piac határozza meg az árfolyamot. A token a Polygon hálózatát fogja használni, ami egy az Ethereumra épülő blockchain.

A Nubank eddig egy üde színfolt volt a neobanki szektorban. Egy súlyos problémát oldott meg Brazíliában azzal, hogy elérhetőbbé tette a banki szolgáltatásokat. Elnyerte Warren Buffet bizalmát. Továbbá eljutott két tőzsdére is és képes nyereségesen működni. Az eddigi eredmények tehát a bankot igazolják, érdekes lesz megfigyelni, hogy a Nucoin-projekt is sikeres lesz-e.

Végre beváltja ígéretét az N26

Még tavaly nyáron számoltunk be arról, hogy az N26 kriptovaluta-kereskedéssel tervezi bővíteni kínálatát. Mindezt úgy, hogy alapítói korábban erősen ellenezték a digitális eszközök bevezetését az alkalmazásba.

Mindenesetre nemrég bemutatták az N26 Cryptót, ami a neobank kriptovaluta-kereskedési szolgáltatása. A felhasználók közel 200 kriptovalutával kereskedhetnek, ami a banki engedéllyel rendelkező cégek körében egyedülálló.

A kereskedéshez szükséges háttérrendszert az osztrák Bitpanda biztosítja. Egyes piaci értesülések szerint azért csúszott sokat a szolgáltatás bevezetése, mert a Bitpandának Németországban is meg kellett szereznie a megfelelő engedélyeket.

A két fél kapcsolata bizonyos szempontból körbeért. Két éve még megpróbálta felvásárolni a Bitpandát az N26, most pedig az ügyfele lett és nagy sikereket vár szolgáltatásaitól.

(Forrás: CNBC, N26)

(Címlapkép: N26)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.