Az N26-hoz is érkezik a kriptokereskedelem

Hamarosan a német neobank termékpalettájában is megjelenik a kriptovaluta kereskedési funkció. A vállalat sokáig hezitált a szolgáltatás bevezetésével kapcsolatban, míg a legfőbb riválisnak számító Revolut abszolút elkötelezte magát mellette az elmúlt évben. A helyzet azonban változott, az N26 pedig már 2021 végén megteremtené a lehetőséget a kriptokereskedelemre, míg a további befektetések 2022 elején érkezhetnek az appba. 

A vállalat CEO-ja, Valentin Stalf nem igazán rajong a kriptovalutákért, az ügyfelek kérése előtt azonban most meghajolt: „Az ügyfelek kriptót akarnak,” mondta. A kriptó funkciók bevezetéséhez az N26 a saját fejlesztéseire fog támaszkodni, valamint egy szerb partnerrel is szoros együttműködést terveznek. A hírek szerint a vállalat egy fejlesztési központot is létrehoz majd Szerbiában, hogy kiaknázhassák a Kelet-Európában elérhető tehetségeket. „Az ottani negyven fős csapat szorosan együtt fog dolgozni az N26 globális termékfejlesztési és technológiai csapataival,” mondta a vállalat szóvívője. 

A hír, hogy az N26 átértékelte álláspontját a kriptovalutákkal kapcsolatban elsőre meglepőnek tűnhet, hiszen a vállalat közismerten szkeptikusan viszonyul hozzájuk, olyannyira, hogy ÁSZF-jük is tartalmaz egy passzust, mely szerint a kriptóban végrehajtott tranzakciók az ügyfelek számlájának felfüggesztéséhez vezethetnek. A Revolut azonban sikeresen tudott nyomást helyezni rájuk – a brit neobank kriptokereskedési funkciója rendkívül népszerűnek bizonyult – a jelek szerint pedig ez vezetett a pálforduláshoz. 

Egy másik dolog, amiben egyértelmű hasonlóságot lehet felfedezni a két vállalat között az, hogy az N26 is egy appon belüli piactér bevezetésére készül, a vállalat vezérigazgatója pedig nem is tagadta, hogy ez egy újabb lépés, amellyel közelebb kerülnek majd egy pénzügyi szuperapp megalkotásához. 

Forrás: Everly.eu

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.