Egészségügyi alkalmazást indít a NatWest

A NatWest egészségügyi alkalmazást vezet be a menopauzán áteső kollégák és partnereik támogatására. Az alkalmazással az érintettek személyre szabott tanácsokhoz, gyakorlati információkhoz és strukturált jóllét-támogató programokhoz férhetnek hozzá.

A brit bank a Peppy egészségügyi alkalmazáson keresztül vezeti be az innovatív egészségügyi programot, ami a tervezett globális bevezetés előtt kezdetben az Egyesült Királyságban és Írországban lesz elérhető az alkalmazottak számára.

A NatWest jelenleg 39 ezer embert foglalkoztat az Egyesült Királyságban és Írországban, közülük körülbelül 6 400 fő 45 és 55 év közötti női munkavállaló.

A Peppy alkalmazás hozzáférést biztosít a menopauzával foglalkozó szakemberekhez: személyes támogatást biztosít, beleértve a konzultációkat, a személyes és a csoportos csevegést, mindemellett szakmai cikkek, videó- ​​és hangtartalmak, események és webináriumok is elérhetők a felhasználók számára.

Forrás: Depositphotos

Jen Tippin, a NatWest csoport egyik vezetője szerint a menopauzás korú nők (45-55 év) gyorsan növekvő demográfiai csoportot alkotnak az Egyesült Királyságban, 78 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy kényelmetlenül érezné magát, ha a menopauzáról beszélne a munkahelyén. „Manapság a vállalkozások 95 százaléka felismeri, hogy a menopauza tünetei negatívan befolyásolják az alkalmazottak munkáját, és a menopauzán áteső nők közül négyből egy fontolgatja, hogy a tünetei miatt elhagyja munkáját” – tette hozzá az emberekért és átalakításokért felelős vezető.

Tippin szerint az érintett nők egy részét jelentősen befolyásolja állapota a munkavégzésben.

„Bár egyesek túljutnak könnyen a menopauzán, négyből három nő tapasztal tüneteket, és négyből egynek súlyos tünetei jelentkeznek. Az esetleges súlyos tünetek ellenére az érintett nők körülbelül fele soha nem konzultál egészségügyi szakemberrel a menopauza miatt. Ezen okok miatt örülök, hogy megoszthatom csapatunkkal és partnereikkel a menopauza támogatását szolgáló Peppy Health ingyenes alkalmazást” – fogalmazott Jen Tippin.

(Forrás: Finextra)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.