Akár 15 millió forintot is érhet egy jó ötlet

Még lehet jelentkezni a Startup Plastic Surgery programra, amely immár harmadik alkalommal nyújt akár 15 millió forintos támogatást a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra megoldást kereső startupoknak.

Az akcelerátor programra olyan minimum két fős csapatok jelentkezését várják, akik innovatív ötleteikkel, termékeikkel, vagy technológiákkal járulhatnak hozzá a műanyagipar megújításához és a karbonsemleges jövőhöz – derült ki a szervezők portálunkhoz eljuttatott közleményéből. Olyanok jelentkezését várják, akik a műanyag-helyettesítő termékek, műanyag-előállítás és újrahasznosítás, új technológiai megoldások vagy a műanyag termékekkel
kapcsolatos fogyasztói szokások területét érintő innovatív ötleteikkel kívánják megújítani az iparágat.

A Startup Plastic Surgery program fő célja, hogy olyan vállalkozó szellemű innovátorokat segítsen, akik kezdetleges fázisú ötleteiket szeretnék megvalósítani.

Az inkubációs programot immáron harmadszor szervezik meg. Ez Magyarország első olyan startupoknak szóló kezdeményezése, amely a műanyaghasználat újragondolását célzó startupoknak kínál segítséget.

A Klímainnovációs Közösség által indított négyhónapos program iparág fókuszú szakmai támogatással, üzleti coachinggal és networking eseményekkel támogatja a kiválasztott startupokat, és formál piacképes vállalkozásokat a kezdeti fázisú ötletekből. A program végén egy záró versenyre is sor kerül, a legjobbak pedig közvetlen gyorsított befektetési lehetőséggel gazdagodhatnak.

A csomagolóanyagok rendkívül fontos szerepet töltenek be a kozmetikai iparban és más területeken egyaránt, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az ipar volumene évente 3,5-4 százalékos növekedést mutat, aminek közel 40 százaléka csomagolóanyagként keletkezik. Ezek az adatok rendkívüli lehetőséget biztosítanak arra, hogy új, a klíma szempontjából kedvező iparági technológiákat vezessenek be. A szervezők közleménye szerint így bátran kijelenthető, hogy a műanyagipari greentech vállalatok előtt óriási lehetőség, sőt feladat áll az elkövetkező években.

A jelentkezés részleteiről, valamint a programról bővebben itt olvashatsz.

(Címlapkép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.